SVE UOČI SUĐENJA

ŽELJKO SABO NAKON KAPAKA OPERIRAO I KRALJEŽNICU 'Prijetila mi je paraliza!'

 Dragan Matić/Cropix

VUKOVAR - Izostanak gradonačelnika Željka Sabe sa sjednice Gradskog vijeća Vukovara održane u ponedjeljak izazvao je negativne reakcije vijećnika vladajuće većine iz redova HDZ-a, HSP-a dr. Ante Starčević, a napose predsjednika GV-a Željka Pinjuha, koji je Sabin izostanak nazvao „omalovažavanjem Gradskog vijeća i vijećnika.“ Gradonačelnika je branila njegova prva zamjenica Danijela Stanković, kazavši kako je Sabo na bolovanju zbog nedavne operacije kralježnice uslijed koje dva puta dnevno mora ići na infuziju u vukovarsku bolnicu. Sabo nam je u telefonskom razgovoru potvrdio da je u veljači završio na hitnoj operaciji kralježnice u Zagrebu.

- Liječnici su mi rekli da moram hitno na operacijski stol, jer je situacija već postala kritična i prijetila mi je čak paraliza. Na naplatu su mi stigli logoraški dani provedeni u Nišu i Begejcima - rekao je Sabo, koji je poput brojnih drugih Vukovaraca nakon pada grada završio u srpskim koncentracijskim logorima.

Podsjetimo, Sabo je u siječnju operirao i očne kapke, što je obavio u Vukovaru, gdje ga je operirao liječnik iz Sombora u Srbiji, Tomislav Milošev. Vukovarski gradonačelnik i saborski zastupnik SDP-a u četvrtak bi se pak trebao pojaviti na Županijskom sudu u Osijeku, gdje bi mu pripremnim ročištem trebalo početi suđenje za nuđenje mita vukovarskim gradskim vijećnicima iz redova HDZ-a Mariji Budimir i Radivoju Đuriću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 01:48