ILEGALNO ORUŽJE

ZAPLJENA U SVETOJ NEDELJI Kod trojice muškaraca policajci pronašli puške, pištolje, prigušivače...

 PU zagrebačka

ZAGREB - Nekoliko automatskih pušaka, pištolji, prigušivači i veća količina streljiva dio su oduzetih predmeta u dvije dovršene kriminalističke obrade provedene nad ukupno trojicom muškaraca od kojih su dvojica recidivisti.

Sve je počelo kada su istražitelji došli do saznanja da na području Svete Nedelje kruži ilegalno vatreno oružje. Zasukali su rukave i pokucali na vrata dvojice prijatelja Ivice J.(37) i Alena L.(25).

U pretresu Ivičine kuće temeljem sudskog naloga pronašli su pušku Marlin kalibra 9mm sa pripadajućim spremnikom, metalni prigušivač i 104 komada streljiva raznog kalibra. Kod njegovog, pak, mlađeg prijatelja policija je našla dvije automatske puške M70 AB2 kalibra 9,72 i PPŠ41 kalibra 7,62 TT te 77 komada streljiva.

Slijedeći trag impozantnog arsenala, sasvim opravdano pokucali su i na vrata 58-godišnjeg Stjepana B. u čijem su domu pronašli pištolj marke Astra kalibra 9mm sa pripadajućim spremnikom ali i popratno streljivo - čak 128 komada.

Sva trojica su zaradila kaznene prijave redovnim putem zbog nedozvoljenog posjedovanja i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

No tu za policiju nije kraj. Kriminalističko istraživanje se nastavlja radi utvrđivanja porijekla oružja, kome je bilo namijenjeno kao i je li možda korišteno u nekom od kaznenih djela obzirom da su Ivica i Stjepan od ranije kazneno evidentirani zbog imovinskih delikata.

Policija apelira na građane ako čuvaju oružje i eksplozivne tvari da ga bez sankcije mogu vratiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 15:28