'EKOLOŠKI OPASNO'

ZAOKRET HOLY 'Ne znam zašto Ivo tako inzistira na istraživanju nafte u Jadranu. Ustraje li, na izborima ga nećemo podržati'

Holy: Istraživanje nafte ekološki je opasno, ne znam zašto predsjednik za to lobira
 Goran Mehkek/CROPIX

Ne znam zašto Ivo tako inzistira na istraživanjima nafte u Jadranu kada je jasno da je to ekološki opasno, a u njemu i nema većih rezervi. ORaH neće podržati Josipovićevu predsjedničku kandidaturu ustraje li u lobiranju za eksploataciju nafte u Jadranu - potvrdila je Mirela Holy, predsjednica ORaH-a, po snazi treće stranke u zemlji. Na osobnoj razini, Mirela Holy izrazila je podršku Josipoviću s kojim je zadnjih dana viđena u Zagrebu i na Krku.

Ali politički gledano, sve su manji izgledi da stranačko Predsjedništvo u ime ORaH-a stane iza Josipovića na predsjedničkim izborima. ORaH je ekološka stranka i u njezinu vodstvu prevladava stajalište da su naftna istraživanja u Jadranu vrlo opasna, ali i ekonomski neisplativa. To je potvrdila i Mirela Holy.

- Jadran je zatvoreno more i svaki ekološki incident može izazvati katastrofu.

Ne vidim potrebu za iskapanjima kada postoje Inina istraživanja koja su potvrdila da, osim možda kod Brača, u Jadranu nema većih izvora nafte - smatra Holy.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 17:12