BODY TEHNIKA

‘Za mene vitalnost označava unutrašnju snagu, energiju i životnu silu koja omogućuje aktivno i ispunjeno življenje‘

Vježbe vitalnosti ne oblikuju samo naše tijelo i izgled, već predstavljaju put prema boljem danu, boljem životu i pogledu na svijet i to na dubljim razinama postojanja

Ana Marija Jagodić Rukavina

 /Tomas Rukavina

Četiri godine rada, istraživanja, promatranja i razgovora bili su temelj za nastanak nove knjige mr.sc. Ana-Marije Jagodić Rukavina, kineziologinje i inovatorice Body tehnike, jedinstvene, hrvatske metode vježbanja kojoj je cilj uspostavljanje psihofizičkog balansa. Dugogodišnje iskustvo i stručnost na kineziološkom području razvoja rekreativno-terapeutskih načina vježbanja koji utječu na razinu energije, raspoloženje, svijest i osobni razvoj onih koji prakticiraju Body tehniku sada je unaprijedila i napravila korak dalje najnovijom knjigom pod nazivom "Vitalnost – životna sila koja nas pokreće". U njoj kroz živopisne opise, slike, ilustracije i video klipove te inspirativne priče oživljava koncept vitalnosti, pružajući uvid u snagu životne energije koju posjeduje svaka osoba, ali je često nije svjesna.

image

knjiga Vitalnost

/Tomas Rukavina

"Za mene vitalnost označava unutrašnju snagu, energiju i životnu silu koja omogućuje aktivno i ispunjeno življenje. Ona je moj svakodnevni suputnik koji me potiče da budem najbolja verzija sebe i pomaže mi u svakodnevnom radu s ljudima, pružajući mi mentalnu oštrinu, emocionalnu stabilnost i fizičku izdržljivost kako bih ostvarila sve ciljeve i pomagala drugima", istaknula je autorica na zagrebačkoj promociji knjige u knjižari Ljevak koja je bila premala za sve zainteresirane za otkrivanje novog pristupa pojmu vitalnosti. Istaknula je da svaka stranica knjige nosi sa sobom duboko uronjene spoznaje i iskustva koja su nju osobno obogatila i osnažila, a onda i sve one s kojima je radila - specijaliste s kojima je provodila istraživanja, vježbače, ali i obitelj. Jedan od rezultata rada je i AMJR upitnik koji duboko analizira razinu vitalnosti pojedinca, otkriva moguće uzroke postojeće razine te pruža preporuke za individualni rad.

image

Promocija knjige Vitalnost

/Tomas Rukavina

"Vježbe vitalnosti ne oblikuju samo naše tijelo i izgled, već predstavljaju put prema boljem danu, boljem životu i pogledu na svijet i to na dubljim razinama postojanja, a pozitivne posljedice su mentalna jasnoća i koncentracija, samopouzdanje i samopoštovanje, socijalna interakcija i povezanost i aktivniji životni stil. Upravo zbog toga Body tehnika i vježbe vitalnosti detaljno opisane u knjizi, ne samo da oblikuju tijelo, već svakog vježbača vode prema boljem svijetu u kojemu je fizički, mentalno i emocionalno snažniji te otvoreniji za rast i razvoj", poručuje Ana-Marija Jagodić Rukavina i ujedno najavljuje poseban retreat program na temu vitalnosti koji će se održati od 14. kolovoza do 20. kolovoza 2024. godine u Jelsi na otoku Hvaru, u jednom od najljepših glamping kampova na Jadranu (Plage Cachee).

Knjiga je dostupna klikom na web shop PBS centra sportske izvrsnosti, a za sve one koji nisu mogli biti na promociji u Zagrebu snimka promocije je dostupna na Instagram profilu autorice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 10:35