KRITIKA VLASTI

Vukovarski Domovinski pokret zbog gradnje gradske obilaznice proziva vladajuće

"Umjesto da ovo bude pitanje struke, gradnja obilaznice grada Vukovara, nažalost, svela se na političko pitanje"

Ivana Mujkić

 Vlado Kos/Cropix

Vukovarski ogranak Domovinskog pokreta pozvao je u srijedu na konferenciji za novinare vladajuće u državi da konačno donesu odluku kako bi počela gradnja vukovarske gradske obilaznice.

Predsjednica ogranka Ivana Mujkić rekla je kako se na današnji dan prije dvije godine pokrenuo postupak javne nabave za izgradnju prve poddionice vukovarske obilaznice od Bradina do Lužca, a u prosincu prošle godine Hrvatske ceste poništile su javnu nabavu jer je za projekt ponestalo novca.

Po riječima potpredsjednika vukovarskoga Domovinskog pokreta Domagoja Bilića, Vukovar je jedni grad na državnoj cesti D2 koja se proteže od graničnog prijelaza Dubrave Križovljanske sa Slovenijom do Iloka i granice sa Srbijom koji nema obilaznicu.

"Za to odgovornim smatram sve dosadašnje vlade, pa i ovu na čelu s Andrejom Plenkovićem", istaknuo je Bilić i upitao kako je moguće da je 630 dana trajao postupak javne nabave i da su se isto toliko dana obmanjivali građani Vukovara prije nego što se utvrdilo da od projekta neće biti ništa.

Ustvrdio je kako će na realizaciju projekta gradske obilaznice Vukovarci po svemu sudeći opet čekati neke izbore, kada takvih najava ne manjka, a poneka se realizira.

"Umjesto da ovo bude pitanje struke, gradnja obilaznice grada Vukovara, nažalost, svela se na političko pitanje te će njezina gradnja očito i početi kada to odluči politika", zaključio je Bilić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:33