PRIJAVLJENI GRADONAČELNIK

Vojko Obersnel: Čekam prijavu i za ulaganja u objekte policije i suda

Prijavljeni gradonačelnik Vojko Obersnel nije zaprimio kaznenu prijavu
 Tea Cimaš/CROPIX

Jeste li upoznati sa sadržajem kaznene prijave?

- Ne. Optužuju vas s naslovnica novina za sumanutih 80 milijuna, a vi uopće ne znate kojih i kakvih. Ponižavajuće. Kaznenu prijavu nisam dobio. O njoj znam onoliko koliko je priopćila policija na konferenciji za novinare .

Linić i Bizjak kažu da su prije par dana o slučaju Tržnica bili pozvani u policiju te dali izjave. Jeste li i vi bili na takvom razgovoru?

- Priča o Tržnicama kao aktualna tema pojavljuje se pred svake lokalne ili parlamentarne izbore. U više navrata policija je dobivala na uvid različitu dokumentaciju o odnosu Tržnica i Grada. Bio sam u ponedjeljak na razgovoru. Dva dana prije policijske objave o podnesenoj kaznenoj prijavi.

Tereti vas se da ste gradski novac trošili na ulaganja u nekretnine koje nisu u vlasništvu Grada?

- Je li ulaganje u zgradu Specijalne policije, u sustav videonadzora u zgradu policije te u zgradu Suda također ulaganje u nekretnine koje nisu u vlasništvu Grada? Čekam, dakle, kaznenu prijavu i za ta ulaganja.

Izjavili ste kako ste spremni odgovarati ako je vaš grijeh poštivanje naslijeđenog ugovora koji se temelji na sudskoj nagodbi. Mislite li da je u tom ugovoru nešto sporno?

- Ne, upravo suprotno. Da sam ga pokušao razvrgnuti, a podsjećam da je on temeljen na sudskoj nagodbi iz 1992., Grad bi izgubio vlasništvo nad objektima tržnice, paviljonima. Biste li me u tom slučaju kazneno prijavili jer sam oštetio Grad za vrijednost tih nekretnina?

Kako tumačite izjavu Borovca da policija na slučaju temeljito radi od 2007., a vi tvrdite da je istraga počela dvije godine ranije?

- Odvjetništvo je zaprimilo kaznenu prijavu 2005. Zanima me što se radilo proteklih pet godina i otkud strka u zadnjih 10 dana.

Slažete li se s Linićevom izjavom da je prijava protiv vas nespremnost Olivera Grbića da izravno napadne njega?

- Slažem se. Linić tvrdi da je Grbić 2007. godine rekao da nema elemenata za kaznenu prijavu, onda mi nije jasno kako su se sada ti elementi pojavili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 03:23