AFERA TRŽNICE

Ravnatelj policije Oliver Grbić tužit će Linića zbog klevete

 Damjan Tadić/CROPIX

RIJEKA - Ravnatelj MUP-a, Oliver Grbić u petak će zbog iznesenih uvreda i kleveti na Općinskom sudu u Rijeci podnijeti privatnu tužbu protiv SDP-ovog zastupnika, Slavka Linića koji je nakon podnošenje kaznenih prijava u aferi „Tržnica Rijeka“ iznio niz teških riječi na njegov račun.

Linić je u gotovo svim medijima dao izjave u kojim je Grbića istoga dana nazvao kukavicom.

SDP-ovac je komentirao kako se prijašnjih godina Grbić kao načelnik riječke policije nije usudio podnijeti prijavu protiv njega kao tadašnjeg gradonačelnika koji je potpisao sporne ugovore s Tržnicama, već se sada kao ravnatelj MUP pod političkim pritiskom „okomio“ na njegova nasljednika Vojka Obersnela.

- Sramotno je i kukavički od Grbića što prijavu nije podigao protiv mene koji sam tvorac ugovora zbog kojeg sada podmeću Obersnelu. Naime, šest se godina „kopa“ po Tržnicama i to u vrijeme kada je Grbić bio šef riječke policije i tada je utvrđeno da nije bilo kaznenog djela. Nakon toga su došli „specijalci“ iz Zagreba koji su znali plasirati informacije u medije kako bi mene oblatili, ali i njihov je zaključak bio da nema nikakvog kaznenog djela - izjavio je Linić za Jutarnji, a optužbe je pojačao i izjavom da je prije 15 dana Grbić dao nalog policiji da se podigne ta kaznena prijava pri čemu je osobno naveo protiv kojih osoba to treba učiniti.

Grbić se nije želio osvrtati na te tvrdnje ne želeći ulaziti u debatu s Linićem. Doznajemo kako čvrsto stoji iza rada svojih djelatnika odbacujući bilo kakvu političku pozadinu.

Nije želio davati ni izjave o privatnoj tužbi već nas je uputio na svoje odvjetnike Klaudija Deklevu i Ljubu Kostiča kojim će u petak potpisati punomoć za zastupanje.

Odvjetnik Kostič pojasnio nam je i kako će Grbić tražiti naknadu za prouzročenu neimovinsku štetu u iznosu od 100 001 kuna koje ravnatelj Grbić namjerava pokloniti Zakladi policijske solidarnosti kao financijsku pomoć djeci i članovima obitelji poginulih policijskih službenika.

Grbić, naime, smatra da Linić svojim izjavama nije uvrijedio i oklevetao samo njega već sve časne i poštene djelatnike MUP-a i upravo je to razlog tužbe i osnova za potraživanje štete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 06:10