DUBROVNIK

Vlahušić primio Vidoševića: Autocesta od Ploča do Dubrovnika trebala bi ići kroz BiH

 Damir Krajač/CROPIX

DUBROVNIK - Gradonačelnik Andro Vlahušić u Gradskoj vijećnici susreo se s predsjedničkim kandidatom Nadanom Vidoševićem i njegovim suradnicima, među kojima su bili Niko Pulić i Denis Orlić.

Tijekom razgovora Vidošević je istaknuo važnost Dubrovnika kao političkog središta Hrvatske, naglasivši pri tom kako je tijekom povijesti nekadašnja republika bila trgovačko središte Balkana.

Gradonačelnik je Vidoševiću kazao kako se o povijesti grada i njegovom značaju malo zna i u samom Dubrovniku te kako Grad Dubrovnik u suradnji s vrtićima i osnovnim školama priprema projekt izbornog predmeta o dubrovačkoj povijesti kroz koji bi se najmlađi upoznali s povijesnim vrijednostima svoga grada.

U razgovoru o aktualnoj situaciju u Hrvatskoj Vlahušić je Vidoševiću rekao da bi trasa autoceste od Ploča do Dubrovnika trebala ići kroz BiH kako se ne bi uništili resursi koje ima Dubrovačko primorje.

Uspoređujući sadašnju izbornu kampanju za predsjednika republike sa prošlom Vidošević je naglasio kako ne treba zaboraviti da je pobjedi aktualnog predsjednika doprinos dao i HDZ, odnosno Vladimir Šeks, obzirom da je cijela Slavonija glasovala za Mesića.

- U drugom krugu računam na birače liberalne opcije koji sigurno neće glasovati za SDP i Josipovića - kazao je među ostalim Nadan Vidošević.

Na pitanje hoće li se susresti i s drugim predsjedničkim kandidatima gradonačelnik Vlahušić odgovorio je kako su vrata njegovog ureda otvorena za sve kandidate koji se žele susresti s njim.

- Gradonačelnik Dubrovnika mora biti iznad političkih stranaka, svatko tko želi sa mnom se susresti dobro je došao - poručio je Andro Vlahušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 13:56