JUTARNJI DOZNAJE

Vlada razriješila jednu od najbližih Plenkovićevih suradnica: Tena Mišetić odlazi u kabinet Ursule von der Leyen

Sugovornici iz Vlade govore nam da je na dužnosti koju je obnašala dala velik doprinos funkcioniranju i organiziranju rada Vlade

Tena Mišetić

 Goran Mehkek/Cropix/Cropix

Tena Mišetić, dosadašnja zamjenica predstojnika Ureda premijera i jedna od najbližih suradnica Andreja Plenkovića, kako doznaje Jutarnji list, razriješena je danas na zatvorenom dijelu sjednice Vlade te dužnosti na osobni zahtjev jer ide na novi posao u Europskoj komisiji, gdje će raditi u kabinetu i timu predsjednice Komisije Ursule von der Leyen.

Tena Mišetić bila je zamjenica predstojnika Ureda premijera Andreja Plenkovića proteklih gotovo šest godina, a ujedno je bila i predstojnica njegovog Ureda kao predsjednika HDZ-a.

Sugovornici iz Vlade govore nam da je na dužnosti koju je obnašala dala velik doprinos funkcioniranju i organiziranju rada Vlade, pripremama sjednica Vlade, provedbi javnih politika i koordinaciji rada resora.

- Tena Mišetić pokazala je visoki stupanj znanja te je dala veliki doprinos funkcioniranju Vlade, a njenu radnu energiju, operativnost i entuzijazam cijenili su članovi Vlade i suradnici. No, nakon ukupno sedam i pol godina rada - kao zamjenica predstojnika Ureda predsjednika Vlade te prethodno i voditeljice Ureda tadašnjeg zastupnika u Europskom parlamentu Plenkovića, logično je da je došlo vrijeme i za nju da krene dalje ususret novim profesionalnim izazovima. Želimo joj puno uspjeha na novom poslu u Europskoj komisiji – kaže jedan od kolega Tene Mišetić iz Banskih dvora.

image

Andrej Plenković i Tena Mišetić

Damjan Tadic/Cropix/Cropix

Tomislav Leko novi zamjenik predstojnika Ureda premijera

Savjetnik u Uredu predsjednika Vlade Tomislav Leko preuzet će dužnost zamjenika predstojnika Ureda, nakon što je u srijedu na osobni zahtjev razriješena Tena Mišetić koja odlazi u Europsku komisiju i radit će u kabinetu predsjednice Ursule von der Leyen, potvrđeno je iz Vlade.

Leko je magistar međunarodnih odnosa i europskih studija, s diplomom Srednjoeuropskog sveučilišta u Budimpešti koju je stekao nakon studija politologije na Fakultetu političkih znanosti te na Institutu za političke znanosti i sociologiju u Bonnu.

U Vladi je od ožujka 2018. godine te je prije preuzimanja nove dužnosti radio na radnom mjestu savjetnika u Uredu predsjednika Vlade i obavljao savjetničke i stručne poslove za potrebe premijera.

Od 2015. do kraja 2017. godine Leko je radio u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, među ostalim i u Stalnoj misiji Republike Hrvatske pri Ujedinjenim narodima u Ženevi. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 02:57