KADROVIRANJE

Vlada predložila izbor članova Nadzornog odbora "Narodnih novina" d.d.

Nikolina Tkalčec imenovana je vršiteljicom dužnosti ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU

Zgrada Vlade Republike Hrvatske

 Boris Kovacev/Cropix

Vlada je na zatvorenome dijelu 127. sjednice u utorak donijela zaključak kojim predlaže Glavnoj skupštini društva "Narodne novine" d.d. izbor Roberta Blažinovića, Marina Bulata, Kristine Šulj i mr.sc. Stanka Borića za članove Nadzornog odbora toga društva.

I Glavnoj skupštini društva Jadranski naftovod d.d. zaključkom se predlaže imenovanje Anje Bagarić, Josipa Spajića i Marija Rođaka za članove Nadzornog odbora toga društva, do provedbe postupka izbora članova Nadzornog odbora, na vrijeme od najduže šest mjeseci, stoji u priopćenju.

Nikolina Tkalčec imenovana je vršiteljicom dužnosti ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, od 23. lipnja do imenovanja ravnatelja temeljem provedenog javnog natječaja, na razdoblje od šest mjeseci.

Na osobni zahtjev razriješena je ravnateljica Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva u Ministarstvu poljoprivrede, dr.sc. Jelena Đugum, s danom 23. lipnja.

Državnom službeniku Sebastianu Rogaču ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za multilateralu i globalna pitanja u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, s danom 2. srpnja 2022., a najduže do šest mjeseci jer mu ističe ovlaštenje 1. srpnja 2022.

Državnoj službenici Nevenki Cujzek ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova glavne tajnice Ministarstva vanjskih i europskih poslova, s danom 2. srpnja 2022. do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika, a najduže do šest mjeseci jer joj ističe ovlaštenje 1. srpnja 2022.

Razriješeni su dosadašnji predsjednik i članovi Nacionalnog odbora za preventivnu zaštitu i gašenje požara Ante Sanader, Đuro Petrić, Nedeljko Vukalović, Slavko Gauš, Željko Palković, Ivo Franušić, Darko Majstorović, brigadni general Ivan Turkalj i dr.sc. Željko Kraljičak.

Novim predsjednikom ponovno je, po položaju, imenovan Ante Sanader, kao predsjednik Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice, koji je ujedno i predsjednik Nacionalnog odbora, a članovima Mijo Brlečić, Stjepan Skuliber, Slavko Gauš, Zdenko Čarapar, Željko Šoša, Darko Majstorović, brigadni general Ivan Turkalj i dr. sc. Renata Ojurović, kao pet predstavnika koordinacija vatrogasnih zajednica te predstavnici ministarstva nadležnog za unutarnje poslove, za obranu i za poljoprivredu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:24