NADBISKUP DEVČIĆ

‘Vjernici su pozvani biti Božji proroci i svojim riječima i životom svjedočiti ono što Bog želi‘

"Vidimo i danas kako čovjek nanosi velike štete svemu svijetu, svim stvorenjima na svijetu, počevši od prirode, šume, voda, životinja..."

Ivan Devčić

 Teo Kamov/Cropix

Riječki nadbiskup Ivan Devčić poručio je u subotu vjernicima na svečanoj božićnoj misi u katedrali sv. Vida da nakon svetoga slavlja pokušaju biti bliži jedni drugima, malo otvoreniji za Boga i jedni za druge.

Nadbiskup Devčić rekao je u propovijedi da smo i vjernici na neki način pozvani u ovome svijetu biti Božji proroci i svojim riječima i životom svjedočiti ono što Bog želi.

"Svjedočiti ono što Bog želi da čovjek bude, ono kako on želi da se mi ponašamo jedni prema drugima i prema svemu stvorenome svijetu", istaknuo je.

Nadbiskup Devčić kazao je da je Krist je došao sve obnoviti jer grijehom prvih ljudi čovjek nije samo sebi naškodio, nego cijelom stvorenom Božjem svijetu.

"Vidimo i danas kako čovjek nanosi velike štete svemu svijetu, svim stvorenjima na svijetu, počevši od prirode, šume, voda, životinja..." rekao je.

Naglasio je da mi to sve ugrožavamo, ako živimo tako da je samo nama bolje i bolje.

"Ako živimo da ne gledamo što se događa u tom našem bezobzirnom traženju samo našega, samo onoga što je nama dobro, a ne osvrćući se na sve drugo oko nas čemu nanosimo velike štete," rekao je.

Nadbiskup Devčić poručio je da nanoseći štete drugima i prirodi zapravo ugrožavamo sami sebe, sve u silnoj želji da nam bude bolje i ugodnije i da budemo sigurniji te je pozvao sve da pokušaju biti otvoreniji jedni za druge i za Boga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:56