`NEDJELJNOM U DVA´

Vesna Pusić: Pa što ako je Zoran Milanović arogantan?

Svi koji se planiraju okoristiti Gotovinom i situacijom u Haagu, moraju imati na umu da će presuda, kakva god bila, biti nepravomoćna pa će se na nju žaliti ili Tužiteljstvo ili obrana
 Foto: Darko Tomaš/Cropix

ZAGREB - Mislim da HDZ neće ići u promjene izbornih jedinica jer bi to bilo direktno kršenje Izbornog zakona - rekla je, gostujući danas u emisiji “Nedjeljom u 2”, potpredsjednica HNS-a.

Bude li se HDZ u takvo što upustio protivno zakonu, kao predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU Vesna Pusić će o tome obavijestiti međunarodne institucije.

- Nisam osoba koja bi nekoga cinkala, no dođe li do toga, reći ću da je HDZ pretjerao, što samo pokazuje koliko je važno da se što prije održe parlamentarni izbori - rekla je Vesna Pusić.

Komentirajući moguću presudu Gotovini, upozorila je da svi koji se planiraju okoristiti Gotovinom i situacijom u Haagu, bilo iz političkih ili osobnih pobuda, moraju imati na umu da će presuda, kakva god bila, biti nepravomoćna pa će se na nju žaliti ili Tužiteljstvo ili obrana.

Vesna Pusić se osvrnula i na najnovije rezultate istraživanja, prema kojima 67 posto građana Hrvatske smatra da pregovore nećemo završiti u lipnju.

- Osobno smatram da su nam šanse za to pola-pola. Točno je da u ovom trenutku nemamo čistu situaciju. No, s druge strane, nema ništa što se može napraviti do listopada, a ne može do lipnja - dodala je Vesna Pusić.

Ocjenjujući rad svojih kolega na političkoj sceni, za Jadranku Kosor je rekla da se na početku dobro snašla u ulozi premijerke.

- Svakako puno bolje nego što sam očekivala. U prvoj fazi pokazala je izdržljivost i upornost, a pokrenula je i temu korupcije u visokoj politici - rekla je Pusić. Ocijenila je kako je Jadranku Kosor najviše stajalo to što je na čelu Vlade “koja ni sama u sebe nema povjerenja” pa se ne zna nositi s gospodarskom situacijom i eropskim temama.

Za predsjednika SDP-a, Zoran Milanovića, uvjerena je da bi bio dobar premijer jer je pametan i nije korumpiran. Na pitanje ne smeta li joj to što je Milanović arogantan, odgovorila je: - Pa što ako je arogantan? Čovjek koji ne može podnijeti aroganciju, ne bi trebao biti u politici.

Komentirajući povratak Dražena Budiše u politiku, rekla je kako ga osobno cijeni, ali smatra da je on za politiku zatvorena knjiga. Ne vjeruje ni u to da bi se guverner Željko Rohatinski mogao politički angažirati.

O Jadranki Kosor:

Izdržljiva i uporna, ali stajalo ju je to što je na čelu Vlade koja ni sama u sebe nema povjeranja.

O Zoranu Milanoviću:

Bio bi dobar premijer jer je pametan i nije korumpiran.

O Draženu Budiši:

Cijenim ga kao osobu, ali on je za politiku zatvorena knjiga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 21:36