ZABRANA GAY BRAKOVA

VESNA PUSIĆ 'Izađite na referendum o braku i glasajte protiv'

"Radi se o zaštiti ljudskih i manjinskih prava i mislim da bi bilo vrlo važno da hrvatsko društvo pošalje poruku, samo sebi i svima ostalima, da će ljudska i manjinska prava biti zaštićena i da mi jesmo za zaštitu ljudskih i manjinskih prava, bez obzira je li vam osobno netko simpatičan ili ne", rekla je Pusić nakon sjednice Vlade
 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - Prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić pozvala je danas sve građane da izađu na državni referendum te glasaju protiv toga da u Ustav uđe definicija braka kao zajednice muškarca i žene.

Ustavni sud, neslužbeno se danas doznaje, utvrdio je da nema razloga za poništavanje saborske odluke o referendumu o braku.

Pusić je, upitana o toj odluci, rekla kako je "nebično važno da svi građani, bez obzira što misle o ovoj konkretnoj temi, izađu na referendum i glasaju protiv".

USTAVNI SUD DONIO JE ODLUKU 'Referendum o zabrani gay brakova će se održati 1. prosinca'

"Radi se o zaštiti ljudskih i manjinskih prava i mislim da bi bilo vrlo važno da hrvatsko društvo pošalje poruku, samo sebi i svima ostalima, da će ljudska i manjinska prava biti zaštićena i da mi jesmo za zaštitu ljudskih i manjinskih prava, bez obzira je li vam osobno netko simpatičan ili ne", rekla je Pusić nakon sjednice Vlade.

Naglasila je pritom kako vezano uz referendum vrijedi poznata rečenica "zalagat ću se da onaj tko govori stvari s kojima se ja uopće ne slažem, ima pravo to javno reći".

"Zalagat ćemo se da, principijelno, manjine u hrvatskom društvu budu zaštićene i da im prava budu izjednačena s pravima većine", naglasila je.

Našu akciju “Naprijed” možete pratiti na https://www.facebook.com/Naprijed

Svoje komentare i iskustva i dalje nam možete slati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2024 02:24