METEOROLOŠKI PREVRAT

VEĆ SUTRA SLIJEDI PROMJENA VREMENA Mogući prolomi oblaka, osjetno će osvježiti, negdje i za 10-ak stupnjeva

 Jure Mišković/ CROPIX

Nakon prilično tople i uglavnom sunčane nedjelje, tijekom koje je u dobrom dijelu Hrvatske temperatura zraka osjetno premašila 20 Celzijevih stupnjeva, u ponedjeljak se na Jadranu i u krajevima uz Jadran očekuje promjenjljivo do pretežno oblačno mjestimice s kišom ili pljuskovima s grmljavinom i to češće u drugom dijelu dana.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), drugdje će u početku biti djelomice sunčano, a uz sve više oblaka kiše će ponegdje biti uglavnom potkraj dana i u noći na utorak. Vjetar slab do umjeren, u gorju na udare i jak jugozapadni, a na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, a najviša dnevna većinom između 19 i 24°C, malo niža na sjevernom Jadranu i u gorju.

Meteoalarm je zbog snažnih udara vjetra za Liku, Gorski kotar, Istru, sjeverno primorje i srednju Dalmaciju izdao žuto upozorenje, što znači da najavljeni vremenski uvjeti mogu biti opasni.

U utorak će u kopnenim područjima prevladavati oblačno s kišom, a zapuhat će potkraj dana i umjeren sjeverni vjetar. Osjetno svježije, ponegdje i za 10-ak Celzijevih stupnjeva.

U srijedu i četvrtak djelomice ili pretežno sunčano, uz svježa jutra. Najviša dnevna temperatura zraka u porastu.

Na Jadranu u utorak kiša, pljuskovi i grmljavina, mjestimice i izraženija. Zatim djelomice ili pretežno sunčano. U utorak još jugo i jugozapadnjak, a popodne će zapuhati bura i sjeverozapadnjak te se očekuje i malo svježije vrijeme.

Prema 7-dnevnoj prognozi, za koju valja istaknuti da je manje pouzdana, krajem radnog tjedna očekuje se novo naoblačenje s kišom i nižim temperaturama zraka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:38