ZAHLADNJENJE

MISLILI STE DA JE LJETO VEĆ POČELO? Za vikend najviša temperatura u Zagrebu neće prijeći 16 stupnjeva...

 Ranko Šuvar/CROPIX

Meteorolozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za srijedu najavljuju pretežno sunčano i iznadprosječno toplo vrijeme. Prema kraju dana u sjeverozapadnoj i istočnoj unutrašnjosti lokalno je moguć jači razvoj oblaka uz pljuskove i grmljavinu.

Puhat će slab do umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, a u unutrašnjosti sredinom dana prolazno sjeverni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu između 13 i 18, a najviša dnevna od 23 do 28°C.

U nastavku tjedna na kopnu promjenljivo uz mjestimičnu kišu te lokalne pljuskove s grmljavinom. U petak i subotu oborina ponegdje može biti obilnija, ponajprije u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj. Od petka vjetar većinom umjeren, povremeno i jak, u gorju na udare i olujan sjeveroistočni. Postupno hladnije, posebice u nedjelju, kada će, prema 7-dnevnoj prognozi DHMZ-a, najviša dnevna temperatura u Zagrebu biti samo 16 Celzijevih stupnjeva. I u većini ostatka unutrašnjosti najviše će temperature pasti ispod 20 stupnjeva.

Na Jadranu u četvrtak i petak pretežno sunčano, no na sjevernom dijelu mjestimice moguća kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak. U subotu oblačnije s kišom i pljuskovima, a u Dalmaciji može biti i jačeg grmljavinskog nevremena. Puhat će umjereno i jako jugo. I u priobalju će se temperature spustiti, ali će ipak biti pokoji stupanj toplije nego u unutrašnjosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:42