HUMANITARNA AKCIJA

VAPAJ SAMOHRANE MAJKE TROJE DJECE 'Moja Lorena je hrabra i vesela curica, ali teško je bolesna, ima leukemiju i treba vašu pomoć'

 Facebook /Privatni album

Božica Šegrc majka je Lorene (14) koja se bori s leukemijom od 2013. godine. Tihim i umornim glasom za IN portal ispričala je koliko život može biti nemilosrdan.

- Živim u podstanarskom stanu s dvoje djece i ne mogu raditi jer sam potrebna Loreni - kaže Božica.

- Sva naša primanja su dječji doplatak za jedno dijete i Lorenina invalidnina. Loreni je pozlilo 10. svibnja 2013. u školi u Pitomači. Dobili smo uputnicu za Viroviticu i tamo nam je rečeno da je u pitanju slijepo crijevo. Nažalost, nešto mnogo gore saznali smo kada su nas iznenada, bez ikakvog razgovora, naznaka, dogovora, 17. svibnja poslali u KBC Zagreb. Loreni je tada učinjena punkcija koštane srži i otkriveno da ima akutnu mijeloičnu leukemiju, odnosno rak krvi.

- Prošli smo tri kemoterapije uz brojne komplikacije. Tijekom liječenja dobila je sepsu i trombozu, no sve je izdržala. U studenom 2013. izvršena je transplatacija koštane srži od nesrodnog donora iz Njemačke koja je prošla bez komplikacija. U siječnju 2014. vratili smo se kući, nastavile su se redovne kontrole do prosinca kada se dogodio povrat bolesti. Vratili smo se na odjel za hematologiju i onkologiju. Do sada smo prošli dvije kemoterapije i još jednu za održavanje koju Lorena nije dobro podnosila. Deset tjedana je povraćala i išla na operaciju žuči. To ju je dodatno izmučilo i iscrpilo, no i to je podnijela. Trenutno je na pripremama za transplantaciju, ispričala je Božica.

Loreni je djetinjstvo stalo s dvanaest godina, zna da je teško bolesna i da se mora izliječiti.

Prihvaća sve što joj bolest donosi, no ima dana kad joj je svega dosta. Jedno vrijeme je pila tablete za spavanje, a sad pije tablete za smirenje. Ima samo 14 godina. Majka Božica također koristi tablete za smirenje jer ne može zaspati gledajući kroz što joj dijete prolazi.

- Puno sam toga u životu doživjela, no ništa te ne može pogoditi i slomiti kao ovo dok gledaš svoje bolesno dijete da te moli za pomoć - nastavlja Božica.

Lorena sa sestrom Martinom (FOTO: Privatni album)

- Ne mogu joj pomoći, a srce mi puca od boli. Kad sam sama isplačem se i kažem sebi da je dosta. Krenem dalje, jako je teško, ali mislim pozitivno i sigurna sam da će moja Lorena ozdraviti i da se povrat bolesti više neće dogoditi. Od prosinca 2014. sam u Zagrebu cijele dane s Lorenom u bolnici. Martina, starija kćerka, dolazi nam svaki tjedan. To mnogo znači Loreni jer su njih dvije jako vezane.

Božica Šegrc ističe da je Lorena jedna jako hrabra i vesela curica.

- Ima veliku volju za život i sama kaže da će doći do pobjede i da ju ništa ne može slomiti. Divim joj se kako kroz sve to prolazi i trpi. I sama se pitam kako to može izdržati, ali ona je pravi mali borac - optimistična je Božica.

Zbog duge, teške i iscrpljujuće borbe sa teškom bolesti ovoj obitelji potrebna je pomoć svih nas.

Ako želite pomoći borbi ove hrabre 14-godišnjakinje, pomoć možete uputiti na žiro račun Lorene Šegrc.

Broj žiro računa je IBAN HR6124020063102592430.

Pomoć možete uplatiti i na račun udruge Jak kao Jakov sa posebnom naznakom u opis plaćanja: POMOĆ PRI LIJEČENJU ZA LORENU ŠEGRC. Broj donacijskog računa je HR0324020061100596215.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 19:41