KAK JE ERIK?

ERIK

 Facebook

Erik Fischer je prije pet dana navršio godinu dana, no za rođendan nije dobio čestitku koju je očekivao. Naime, njegovog tatu Ivora i stariju sestru Tenu koji su u nedjelju doputovali iz Nizozemske gdje je Erik na liječenju, u poštanskom sandučiću dočekao je šamar u obliku rješenja iz HZZO-a kojim Eriku odobravaju liječenje do 27.06., odnosno do subote.

Naime, Eriku je sa šest mjeseci dijagnosticirana rijetka bolest, mukopolisaharidoza, odnosno najteži oblik te bolesti - mukopolisaharidoza tip1 Hurler. Erika je HZZO, kako kaže njegova majka Marina, u ožujku poslao na liječenje u inozemni centar i otada je prošao niz kemoterapija, transfuzija, infuzija, pa i transplantaciju 27. ožujka pri kojoj je Erik dobio matične stanice iz pupčane vrpce donirane nakon rođenja jedne djevojčice.

No liječenje nije gotovo, a HZZO ga, po rješenju donesenom 18. lipnja, više ne pokriva.

- Erik ovakav bez imuniteta uopće nije spreman za putovanje, aerodrome, avione, prijenosnike bolesti sa svih strana svijeta... Sutra ujutro se moramo javiti u bolnicu praznog (Erikovog) želuca da mu vjerojatno opet pod anestezijom uvedu intranilu, izvade krv, pregledaju ga i daju mu drugu dozu lijeka kojeg smo počeli prošli tjedan - a sve to nam trenutno uopće nije pokriveno osiguranjem jer smo se po HZZO-u mi jučer trebali vratiti doma - napisala je njegova majka Marina u Facebook grupi 'Kak je Erik' u kojoj svakodnevno objavljuje događanja iz bolnice i njihovog obiteljskog života.

- Pridružite nam se sutra u novoj epizodi Erikove borbe s vjetrenjačama - zamolila je Marina na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 14:12