MANDAT ZA SVEUČILIŠTE

Uz Bjeliša, za rektora se natječu i dekani Mornar, Budak i Hunjak

Svoje programe za unaprjeđenje Sveučilišta kandidati će predstaviti između 6. i 10. travnja
 Ranko Šuvar/CROPIX

ZAGREB - Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Aleksa Bjeliš i službeno se kandidirao za novi četverogodišnji mandat, no dobio je i vrlo ozbiljnu konkurenciju.

Potvrda vijeća

Rok za prijave istekao je danas u podne, a osim Bjeliša za to su se mjesto, kako doznajemo, kandidirali i dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva prof. dr. Vedran Mornar, zatim bivši dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. Neven Budak te prof. dr. Tihomir Hunjak koji je za mandata Jasne Mencer obnašao funkciju prorektora za financije, a danas je dekan Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu.

Sada su na potezu vijeća područja koja moraju potvrditi kandidate. Najneizvjesnije će biti u društveno-humanističkom području iz kojega stižu dva kandidata: Budak i Hunjak. Sjednica na kojoj će se odlučivati tko će od njih dvojice biti protukandidat Bjelišu zakazana je za početak ožujka.

Motivi za kandidaturu

Glavni motiv za kandidaturu svima je napredak Sveučilišta i ozbiljne promjene.

- Problemi bi se morali rješavati puno brže i efikasnije nego do sada - kazao je Hunjak. Budak je, pak, istaknuo da se Sveučilište nalazi u krizi, a pokazatelj je toga i kvaliteta znanstveno-nastavnog rada.

- Budem li izabran, radit ću i na promjeni imidža Sveučilišta - istaknuo je Budak. Mornar nije zadovoljan ni učinjenim na planu modernizacije Sveučilišta. Kandidati će svoje programe predstaviti između 6. i 10. travnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:50