3. KONFERENCIJA WOLF

Uspješne žene: ‘Važno je usuditi se‘

Konferencija slavi inspirativne priče žena koje stereotipi i društvena očekivanja nisu spriječili u razvoju uspješne karijere

Irena Weber, Ana Hanžeković Krznarić, Anita Letica

 Marko Todorov/Cropix

Treća konferencija Women of Luminous Future (WOLF) i ove godine slavi inspirativne priče žena koje stereotipi i društvena očekivanja nisu spriječili u razvoju uspješne karijere. Bogati dvodnevni program, koji uključuje i poslovni speed dating, počeo je panelom "Od ambicije do žene".

- Iako se sama nisam susrela sa stereotipima, svjesna sam da ih ima i na nama je da se borimo protiv njih - poručila je Irena Weber, glavna direktorica Hrvatske udruge poslodavaca.

Ana Hanžeković Krznarić, predsjednica Uprave Hanza Medije, smatra da je ženama vrlo važna osoba koja će ih podržati na putu razvoja karijere. Važno je usuditi se, poručila je.

- Od deset žena kojima sam ponudila napredovanje, samo je jedna odmah pristala. Druge su rekle da će razmisliti i vidjeti doma, iako nisu sve bile udane, pa su željele razgovarati s roditeljima - podijelila je s publikom. Ipak, dodala je da su radišnost i odanost važnije od spola te također da zadnjih godina više u svom poslu ne primjećuje stereotipe.

Anita Letica, generalna direktorica u Philip Morris Internationalu, zadnjih godina primjećuje pomak, ali smatra da još trebamo raditi na tome da promijenimo "društveni mindset".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:48