WOLF KONFERENCIJA

‘Ovo je doba pametnih ljudi, znanja i kompetencija. Mi žene tu ne možemo izgubiti‘

Drugi dan konferencije bit će još bogatiji govornicima, a u programu je dedicirano posebno vrijeme za razmjenu kontakata i ideja

Irena Weber, Ana Hanžeković Krznarić i Anita Letica

 Jozo Cabraja/Kolektiff/Jozo Cabraja/kolektiff

Drugi je dan WOLF (Women of Luminous Future) konferencije koja se održava u Kaptol Boutique Cinema. Jučerašnjim su programom dominirale inspirativne i emotivne priče domaćih poduzetnica i poduzetnika. Program konferencije započeo je panel diskusijom u kojoj su brojnu publiku oduševile iskrene priče Irene Weber, Ane Hanžeković Krznarić i Anite Letice.

Brojke na razini Europske unije su poražavajuće, statistika iz lipnja prošle godine kaže kako je samo 6 posto žena na razini cijele Unije zaposleno na poziciji predsjednika uprave, stoga su prvi panel (a i kasnija predavanja) pokušali detektirati uzroke tome. Irena Weber se pitala gdje žene pokleknu, odnosno padnu po putu, pošto statistika kaže da žene imaju daleko bolje rezultate tijekom studija od muškaraca. Njoj se čini kako su žene puno nesigurnije od muškaraca kada se pojavi prilika.

Ana Hanžeković Krznarić istaknula je podatak kako je 2021. godine u našoj zemlji bilo više osoba pod imenom Ivan na poziciji predsjednika uprava, nego žena na istoj poziciji. Ona je kao problem kod žena istaknula manjak samopouzdanja.

S time se na kraju složila i Weber te zaključila da se žene trebaju manje preispitivati, jer je ovo doba pametnih ljudi, znanja i kompetencija, u kojem, kaže: “Mi žene tu ne možemo izgubiti.”

image

Ana Rotim

Jozo Cabraja/Kolektiff/Jozo Cabraja/kolektiff

Publiku su dalje inspirirali brojni muški i ženski govornici (ipak je ovo jedina ženska konferencija koja u jednakoj mjeri okuplja i muškarce). Prva je nakon panela nastupila vrhunska Monika Mikac, a konferenciju je zatvorio poznati rukometaš Vlado Šola.

Jedan od favorita publike bio je mladi Juraj Žlof koji je detaljno po koracima opisao put stvaranja svog brenda i poslovanja projekta Palačinke.hr. Ana Zovko je kroz primjer razvoja svoje karijere u velikim korporacijama vrlo konkretno govorila o važnosti toga da se ne smije vjerovati u nemoguće te kako je važno izaći iz komfor zone. Dok je Zovko iskusna menadžerica, na konferenciji su nastupile i publiku inspirirale i mlade poduzetnice koje su na različitim stupnjevima razvoja - poput Vanje Perić (Aymo), Simone Augustić (Arya Intimo) ili Nikoline Firm (Jou Jou).

Drugi dan konferencije bit će još bogatiji govornicima, a u programu konferencije je kroz oba dana dedicirano posebno vrijeme za razmjenu kontakata i ideja između panelista i publike.

Današnji je program organizatorica Ana Rotim najavila riječima:

“Nastavljamo dalje, s još fantastičnih panela i PEP talkova. Vjerujem kako će dvorana i sutra biti krcata, jer ne smijete propustiti Vedranu Likan, Tanu Zimmerman, Borisa Blaževića, Stevicu Kuharskog, Snježanu Miliša, Igrajnu Vargek… Zapravo svakog gosta i govornika toplo preporučujem. Već prvog dana imamo odličnu povratnu informaciju od posjetitelja koji se opušteno druže i razgovaraju sa svojim uzorima koje su došli poslušati, ali i međusobno. Mnogo se naših posjetitelja nije poznavalo pri dolasku, zapravo većina. No, do kraja današnjeg dana (odnosno partyja na samom kraju eventa), znamo će se to promijeniti (baš kao što je bilo i svih prijašnjih godina) i da će WOLF iskra zapaliti njihove poduzetničke ideje i projekte.”

Sve informacije (i program događanja) možete pronaći na službenoj stranici, FB stranici i Instagram profilu. Ulaznice se mogu nabaviti klikom na link.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 14:57