ISTRAŽITELJI U BANOVINI

USKOK ZASKOČIO KERUMA Pod istragom zbog najma gradskih prostora

Kerum tvrdi da nikada ni gradsku poslovnu karticu nije uzeo, već da je za svoj gušt trošio svoj novac
 Jakov Prkić/CROPIX

SPLIT - Pripadnici policijskog USKOK-a, jedinice kriminalističke policije specijalizirane za najteži kriminal, ušli su u ponedjeljak u splitsku gradsku upravu te su zatražili dokumentaciju i ugovore o najmu gradskih prostora u mandatu bivšeg gradonačelnika Željka Keruma.

Vijest da je PNUSKOK posjetio Banovinu potvrdio nam je i prvi čovjek grada Ivo Baldasar.

- Policija je od nas zatražila dokumentaciju i mi ćemo im je ustupiti kroz naredna dva dana. Riječ je o ugovorima iz vremena bivše vlasti, a radi se o dodjeljivanju gradskih prostora - ustvrdio je Baldasar, ne želeći otkriti detalje razgovora s istražiteljima.

Sam bivši gradonačelnik Željko Kerum za Slobodnu je ustvrdio kako nikada u Splitu nije postojala transparentnija i poštenija vlast nego je to bio slučaj u njegovom mandatu.

- Nisam nikada potrošio niti jednu kunu državnog ili gradskog novca. Pa ja nisam htio uzeti ni poslovnu karticu na koju sam kao gradonačelnik imao pravo jer nisam htio da netko poslije kaže kako se Kerum okoristio. Ja sam za svoj gušt uvijek trošio svoje novce. Sve te dodjele poslovnih prostora i sve ostalo prebacio sam na svoje suradnike i gradske službe. Jedino što mi je bilo važno je to da se sve radi po zakonu i na tome sam inzistirao - zaključuje Željko Kerum.

Jure Šundov, njegov najbliži suradnik i desna ruka kazao nam je kako apsolutno mirno spava.

- Koliko su puta već bili, pa ništa nisu našli. Već sam nebrojeno puta rekao da im slobodno dajem svoj ured. Uostalom, nije na nama bilo da vodimo računa o tome je li istekao neki ugovor ili nije, to je na gradskim službama. Sve smo radili po zakonu, a ako netko stalno prijavljuje, USKOK-ov je posao da istražuje, neka ljudi rade sve što misle da treba. Ja sam već oguglao na to - priznao nam je Šundov, prisjetivši se kako je samo za Zapadnu obalu bilo 15-ak različitih prijava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2024 17:53