ATENTAT NA BIZNISMENA

FOTO: SAČEKUŠA U OMIŠU Dvojica napadača na motoru pucala na vlasnika Studenca pa pobjegli

Napadači su se dali u bijeg, a vlasnika Studenca Josipa Milavića Hitna je pomoć prevezla u KBC Split
 Ante Čizmić / CROPIX

U srijedu navečer oko 20.30 sati u četvrti Ribnjak u Omišu propucan je vlasnik Studenca Josip Milavić! Kako neslužbeno doznajemo, dvojica napadača su ga sačekala na motoru da izađe iz poslovnog prostora te potom pucali u njega, piše Slobodna Dalmacija.

Napadači su se dali u bijeg, a Milavića je Hitna pomoć prevezla u KBC Split gdje je dovezen oko 21.20 sati u pratnji svoga sina.

Policija nadzire sve ulaze i izlaze iz Omiša te provjerava automobile.

Foto: Ante Čizmić/Cropix

Prostrijeljene su mu obje potkoljenice, ali je utvrđeno kako nije životno ugrožen. Ozljede su zahtjevale kiruršku obradu, a kosti jedne potkoljenice bile su polomljene. Nakon obrade, neslužbeno doznajemo, zadržan je na Odjelu kirurgije radi daljnjeg liječenja.

FOTOGALERIJA: Policijski očevid na mjestu pokušaja ubojstva Josopa Milavića

Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Sanja Nazlić potvrdila je kako su napadači bili na skuteru te kako su ispalili više metaka. Očevid je u tijeku.

Foto: Ante Čizmić/Cropix

Josip Milavić široj je javnosti relativno nepoznat poduzetnik. Vlasnik je 'Studenca' te jedan od osnivača NTL-a, Narodnog trgovačkog lanca. Premda zapošljava oko 2.000 radnika, mediji su se za njega prvi put zainteresirali kada je izdvojio 5.000.000 kuna za kupnju Hajdukovih dionica, a na naslovne stranice dospio je i nakon što je koncem 2012. godine preuzeo dvadesetak Kerumovih trgovina.

Afere, ni privatne ni poslovne, uz njegovo ime se nisu vezivale, a jedini ozbiljan sukob, koliko je poznato, imao je s bivšim vlasnicima hotela 'Le Meridien Lav'. Nakon što je propao njegov pokušaj da kupi hotel, priča je završila na sudu, pri čemu je Milavić tvrdio da je oštećen za kaparu od 4.000.000 eura koja mu nikad nije vraćena, piše Slobodna Dalmacija .

NEPOZNATI MILIJUNAŠ Krajem 2012. preuzeo 20-ak Kerumovih trgovina

Josip Milavić, na kojeg su sinoć pucali u Omišu, u kategoriji je slabo poznatih hrvatskih milijunaša.

Još kao mladić je trgovao voćem i povrćem u Dalmatinskoj zagori i Hercegovini. Ipak, u fokus (ponajprije dalmatinske) javnosti dolazi 90-ih godina, nakon što je osnovao trgovački lanac Studenac koji danas zapošljava oko 1800 radnika. Njihova je prosječna plaća, kazao je potkraj 2012. u jednom intervjuu, 6500 kuna bruto, odnosno oko 3000 kuna neto. Krajem 2012. Milavić preuzima 20-ak Kerumovih trgovina. Taj se potez tumači kao njegov pokušaj da jače zakorači i na tržište najvećega dalmatinskog grada. Svoj odnos sa Željkom Kerumom tada je ocijenio korektnim i dobrim.

- To što vi nazivate šutnjom, za mene je sasvim normalno ponašanje jer ne mislim da se u slučaju preuzimanja Kerumovih trgovina događa nešto što bi bilo zanimljivo javnosti. Dućani će i dalje raditi, a svi zaposleni ostat će na svojim mjestima. To je najvažnije, a natpis koji će stajati iznad neke trgovine manje je bitan - kazao je Milavić u intervjuu koji je krajem 2012. dao za Slobodnu Dalmaciju, objasnivši zašto nije prisutan u javnosti. Inače, tu 2012. godinu njegov je Studenac, prema dostupnim podacima, zaključio s dobiti nešto većom od 58,5 milijuna kuna. Prihodi Studenca 2012. iznosili su 1,12 milijardi kuna. Milavić se tada hvalio i da je vlasnik Hajdukovih dionica vrijednih pet milijuna kuna. Iako ne dolazi na utakmice, rekao je, ne namjerava ih prodati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 18:10