AKCIJA U VARAŽDINU >> NA METI TVRTKA STANOING

Uhićeni direktor tvrtke i njegov sin zbog višemilijunske prevare: Zlorabili su stambene pričuve

 Željko Hajdinjak / Cropix

VARAŽDIN - Osumnjičeni u slučaju navodne višemilijunske pronevjere u varaždinskoj tvrtki Stanoing , među kojima su i većinski vlasnik i direktor Eduard Brumen, njegov sin Hrvoje Brumen i članica Uprave Stanoinga Ivanka Strmečki, privedeni su na varaždinski Županijski sud.

Istražna sutkinja saslušala je u sklopu slučaja ukupno sedam osoba i nakon saslušanja četiri osobe pustila na slobodu dok je Eduardu i Hrvoju Brumenu te Ivanki Strmečki odredila pritvor.

Službeno još uvijek nije potvrđeno za što se sumnjiči privedene no neslužbeno doznajemo da se radi o slučaju višemilijunske pronevjere vezano uz stambene pričuve. Tvrtka Stanoing upravlja naime sa više od 40 zgrada na području Varaždinske županije, a vlasnici stanova u tim zgrada mjesečno plaćaju stambenu pričuvu.

Iako se taj novac smije koristiti isključivo za održavanje zgrade, sumnja se da je Stanoing taj novac koristio za svoje poslovanje. Istraga u tvrtki Stanoing počela je krajem prošle godine pretragom ureda Stanoinga, a završena je pretresom Brumenove kuće i automobila i privođenjem osumnjičenih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:48