ZAKLADA ANA RUKAVINA

U sklopu humanitarne akcije ‘Želim život‘ prikupljeno je milijun i 20 tisuća kuna

Svim građanima koji su svojim pozivima podržali rad Zaklade, zahvalila je Marija Rukavina, Anina mama i upraviteljica Zaklade
Marija Rukavina, majka Ane Rukavine i voditeljica Zaklade
 Damir Krajac/Cropix

Više od milijun kuna prikupljeno je u humanitarnoj akciji "Želim život" za rad Zaklade Ana Rukavina i daljnje širenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te stručno usavršavanje liječnika hematologa i srodnih specijalizacija.

Za emitiranja subotnjeg božićnog koncerta "Želim život", u organizaciji Zaklade i Nove TV, građani su pozivima prikupili 1,02 milijun kuna za daljnji rad Zaklade.

Humanitarna telefonska linija bit će aktivna do 31. prosinca, priopćili su u nedjelju organizatori.

Svim građanima koji su svojim pozivima podržali rad Zaklade, zahvalila je Marija Rukavina, Anina mama i upraviteljica Zaklade. "Danas kada je briga za ljudski život prioritet na globalnoj razini, ponovo smo pokazali veliko srce i zajedništvo“, poručila je.

Zahvaljujući Zakladi, dosad je sedmero liječnika iz Hrvatske dobilo priliku usavršavati se na najboljim svjetskim klinikama u području hematologije i pedijatrije.

Zaklada Ana Rukavina je od početka 2020. godine do danas donirala hrvatskom zdravstvu sredstva za opremu i projekte u vrijednosti od 592.270 kuna.

Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica povećao se sa 150 na više od 65.000 darivatelja čime je nadu za spas života dobilo 126 pacijenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:23