HITNA REKONSTRUKCIJA

U sanaciju cesta, klizišta i most u Glini uloženo gotovo 13 milijuna kuna

Župan Ivan Celjak je najavio kako će Sisačko-moslavačka županija i dalje ulagati u prometnu infrastrukturu, osobito u ruralnim područjima.

Potres u Sisačko-moslavačkoj županiji 

 Bozidar Vukicevic/Cropix

Sisačko-moslavačka županija, uz financijsku potporu Vlade, sanirala je dvije ceste oštećene u potresu i tri klizišta, a pri kraju je i izgradnja jednog mosta na glinskom području, u što je ukupno uloženo 12,89 milijuna kuna, izvijestili su u četvrtak iz županije.

Županijska uprava za ceste sanirala je ceste u Novom Selu Glinskom i Majskim Poljanama, te klizišta uz naselje Hađer, gdje je bilo ugroženo dvadesetak kuća. Sanacijom klizišta ujedno su osigurane i obližnje prometnice, uključujući i županijsku cestu.

Nakon što je obavljeno geomehaničko ispitivanje s izradom geotehničkog elaborata i geomehaničkog projekta, klizišta su sanirana s 250 armirano-betonskih pilota koji su povezani naglavnom gredom. Nakon sanacije, asfaltiran je kolnik.

U Majskim Poljanama izvedena je hitna rekonstrukcija mosta na županijskoj cesti 3232 u Ulici Matije Gupce i prilaznih rampi preko vodotoka rijeke Maje. Most premošćuje vodotok s tri raspona ukupne duljine 41,33 metra. U sklopu zahvata, most je s 3,50 metara proširen na 6,50 metara uz izgradnju pješačkih hodnika. Preostalo je uređenje korita i obaloutvrde.

Završene radove i most u četvrtak je obišao sisačko-moslavački župan Ivan Celjak sa suradnicima. Najavio je kako će Sisačko-moslavačka županija i dalje ulagati u prometnu infrastrukturu, osobito u ruralnim područjima.

"Važno nam je da stanovnici ruralnih područja budu kvalitetno prometno povezani s lokalnim centrima. U idućem razdoblju sanirat ćemo most Prekopa, cestu kod Buzeta, te prometnicu Stankovac - Slana", rekao je Celjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:54