NOVA KARIJERA

U dilerskoj grupi pao najuspješniji judaš RH i bivše SFRJ! Ulovili ga dok je zalijevao ‘travu‘, uhitili mu i ljubavnicu

Zbog dilanja je prijavljena i njegova životna partnerica, 50-godišnja Britanka, kao i 30-godišnjak s područja Dicma

ilustrativna fotografija

 AFP

Najstariji uhićeni od trojca privedenog pod sumnjom za uzgoj i prodaju marihuane je poznati judaš iz Splita s osvojenim brojnim odličjima na svjetskim prvenstvima zbog kojih se smatra najuspješnijim hrvatskim i jugoslavenskim judašem.

Taj 67-godišnjak je na širem području Omiša zatečen na plantaži indijske konoplje, a to mu je prvi put da je u službenim evidencijama povezan sa zlouporabom opojne droge, piše Slobodna Dalmacija.

Karijeru je započeo u Judo klubu u Splitu 1972. i odmah te godine osvojio je medalju na kadetskom prvenstvu. Naslove državnog prvaka u seniorskoj kategoriji osvajao je više od deset puta u čemu ga do danas nije nadmašio nitko među hrvatskim i jugoslavenskim judašima.

Najveće uspjehe u karijeri ostvario je osvajanjem brončanog odličja na Svjetskom prvenstvu u Nizozemskoj, a prije toga srebrnog odličja na Svjetskom studentskom prvenstvu u Brazilu. S njim je zbog dilanja prijavljena i 50-godišnja državljanka Velike Britanije s kojom je u ljubavnoj vezi te 30-godišnjak s područja Dicma.

Pretraženi stan i kuća

Inspektori Službe kriminaliteta droga Split PU splitsko-dalmatinske prvo su u četvrtak u zasjedi uhvatili 67-godišnjaka i 30-godišnjaka u mjestu Dolac Donji, općina Omiš, kad su došli zalijevati urod marihuane.

Na obrađenom zemljištu uzgojili su 369 stabljika visine do jednog metra. Stabljike indijske konoplje nisu jedino što su policajci zaplijenili.

Tijekom kriminalističkog istraživanja pretražen je stan u kojemu bivši judaš živi na predjelu Plokita u Splitu te kuća u Krušvaru u općini Dicmo u kojoj stanuje 30-godišnjak, piše Slobodna Dalmacija.

U stanu u Splitu pronađeno je 125 grama marihuane, vaga za precizno mjerenje te 30 tisuća kuna i 6000 eura. Za novac se sumnja da potječe od prodaje droge. U stanu je zatečena i 50-godišnja Britanka koja je u vezi sa 67-godišnjakom i za koju su također nađeni dokazi koji ukazuju na to da je sudjelovala u trgovini "travom".

Po završetku kriminalističkog istraživanja u petak ujutro svi troje privedeni su pritvorskom nadzorniku zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Nakon toga će na Općinskom državnom odvjetništvu iznijeti obranu te će se odlučiti hoće li se za njih tražiti istražni zatvor.

Kao ni bivši sportski prvak, ni dvoje mlađih dilera nisu dosad evidentirani za kaznena djela vezana za drogu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:09