MLAD I ‘PODUZETAN‘

Narko biznis studenta iz Pule: Iz studentske sobe na Savi je dilao drogu

Planove su mu pomrsili zagrebački policajci koji su od njega oduzeli 4,96 g smole konoplje


Studentski dom Stjepan Radić
 

 Boris Kovačev/Cropix

Soba 301 u 7. paviljonu zagrebačkog studentskog doma ‘Stjepan Radić‘ poslužila je 24-godišnjem studentu iz Pule da razvije narko-biznis i pokuša zaraditi ekstra novac.

Planove su mu pomrsili zagrebački policajci koji su od njega oduzeli 4,96 g smole konoplje, 21 gram cvjetnih vrhova i grančica sa cvjetnim vrhovima konoplje koja sadrži više od 0,3 % tetrahidrokanabinola, zatim su mu oduzeli i 1,65 grama ogoljelih grančica i cvjetnih vrhova, 29,94 grama grubo usitnjene konoplje, 25,37 grama cvjetnih vrhova, 11,67 grama smjese ogoljenih grančica... a ostao je i bez digitalne vage Diablo fusion za precizno mjerenje, staklene cjevčice isparivača Active tube s filterom i zaštitnim čepom.

Na metalnom preklopnom nožu također oduzetom policija je pronašla tragove THC-a, a oduzeto mu je i 8000 kuna za koje pretpostavljaju da potječu od preprodaje droge. Kazneno će odgovarati za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, a stisnut dokazima pred organima progona posuo se pepelom.

- Drogu sam nabavljao od osobe o kojoj ne znam previše detalja. Činio sam to da mogu platiti troškove studiranja i prehrane jer mi financijski pomaže samohrana majka. Prodavao sam gram za 100 kuna, koristio sam dva mobitela i dogovarao se s kupcima da mi dođu na kat gdje je bila moja soba.

Prethodno sam drogu vagao i pakirao u vrećice koje su od mene oduzete. I novac koji je pronađen kod mene potječe od preprodaje. U sobi sam boravio zadnje tri godine. Ispričavam se za sve što sam činio i nemam namjere to više ponoviti – branio se posrnuli student u tužiteljstvu. Krajnju odluku u tom slučaju dati će zagrebački Općinski sud.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 23:54