SUĐENJE ZANIMLJIVOJ OSOBI

TURUDIĆ NE BI SUDIO BANDIĆU 'Nisam ja zvao da ga puste, već su me zvali iz Remetinca i pitali što da rade s njim'

 Goran Mehkek / Cropix

ZAGREB - Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić gostovao je večeras u emisiji Pressing na televiziji N1, gdje je Dubravku Merliću komentirao odluku Ustavnog suda o puštanju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića na slobodu.

Na početku je komentirao slučaj Milana Bandića te kazao da mu se čini da se iz dana u dan mijenja pravna situacija te da ne drži vodu konstatacija da isti sudac donosi drugačije odluke.

- Primjerice, odluka Ustavnog suda - u odluci je stajalo da se Bandić pusti na slobodu. Nakon toga Županijski sud nije mogao postupiti drugačije i svatko se mora povinuti odluci Ustavnog suda, kazao je i rekao da nije istina da je on zvao Remetinec i tražio da se Bandića odmah pusti na slobodu.

- Mi smo dobili odluku kasno poslijepodne, zvali su ljudi iz Remetinca, pitali su me što da rade i ja sam im rekao da ga puste na slobodu", kazao je i rekao da ga je pitanje naljutio jer se insinuira da je zlouporabio svoje ovlasti.

Na upit zašto se slučaj Bandića pretvorio u pravnu trakavicu, kazao je da je Bandić zanimljiva osoba, javnost prati svaki njegov korak i samim time je i njegov slučaj zanimljiv. 'Naš pravni sustav nije dovoljno izgrađen, zakoni nam nisu dovoljno kvalitetni,' kazao je.

Na upit bi li potpisao peticiju protiv političkih hapšenja, rekao je da ne bi. Upitan bi li sudio Milanu Bandiću, jednostavno je odgovorio 'ne.'

Nije porekao da je u prisnim odnosima s nekim članovima HDZ-a. "Ne biram prijatelje po stranačkom kriteriju", objasnio je. Osvrnuo se i na braniteljske prosvjede te kazao da bi bio najsretniji da branitelji odu doma i da tog prosvjeda nema. "Bilo bi dobro kad bi se shvatilo da branitelji ne mogu u svakom svom zahtjevu biti potpuno racionalni. Njihovi su osjećaju autentični i nije dobro ako se njihovi osjećaji dodatno raspiruju. Uzimati im WC - to je anticivilizacijski čin!", kazao je Turudić za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:24