POLITIČKE AMBICIJE

TURUDIĆ 'Kad bih dobio ponudu od Karamarka za mjesto ministra, sigurno bih razmislio'

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić komentirao je za N1 svoju smjenu s mjesta predsjednika Izbornog povjerenstva Grada Zagreba.

- Još ne znam zašto se to dogodilo, nisam se time niti bavio nakon što mi je predsjednik Vrhovnog suda obznanio odluku. Shvatio sam to kao gotov čin. To je znak jednog nepovjerenja, da me se optužuje, da se sumnja u moje povjerenje, da bih krao glasove. Rečeno mi je, usput, da je to zbog moje polemike s predsjednikom Josipovićem, kazao je Turudić pa dodao: - Politički pritisak koji je na mene vršio premijer Zoran Milanović je bio jasno vidljiv u vrijeme odlučivanja o uhidbenom nalogu za Josipa Perkovića.

Turudić je komentirao i stanje u hrvatskom pravosuđu.

- Stanje je bilo najbolje za vrijeme pregovora o ulasku u EU. Od tada su stvari stale i pitam se ne bi li bilo bolje da je nad nama nastavljen monitoring. Činjenica je da su u to vrijeme postignuti najbolji rezultati, od tada sve ide na lošije - ocijenio je Turudić.

Turudić je rekao i da prati aferu Agram i uhićenje Milana Bandića te tvrdi da se ovdje ne radi o političkom procesu.

- DORH je utvrdio da postoji sumnja da su te osobe počinile kaznena djela i one će dobiti pravo da se brane, ja tu ne vidim politički proces.

Na upit vidi li se na poziciji ministra pravosuđa u budućoj vladi Tomislava Karamarka, Turudić odgovara:

- Ako bih se bavio politikom, onda se ne bih bavio pravosuđem. Nikad ne reci nikad, ali za sada ne razmišljam o tome. Bez lažne skromnosti, kada bih dobio takvu ponudu, sigurno bih razmislio o njoj, ali danas ne znam kako bih odgovorio, kazao je Turudić za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 22:30