STROGA PRAVILA

'TREZVENI ZAKON' UOČI TURISTIČKE SEZONE U Vodicama za ispijanje alkohola na cesti kazna od 500 kuna

Gradonačelnica Branka Juričev Martinčev kaže da u Vodicama želi kvalitetnije, obiteljske ljude, kojima smeta opijanje mladih na cesti
 Niksa Stipanicev / CROPIX

VODICE - U Vodicama je zabranjeno ispijanje alkohola na javnim gradskim površinama. Na pet mjesta u gradu postavljeni su znakovi upozorenja, a koga uhvate s alkoholnim pićem na cesti morat će platiti kaznu od 500 kuna. Vodički komunalni redari zbog nove odluke ipak neće biti prestrogi prema turistima, tvrdi gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev portalu šibenik.in.

- Kroz odluku o komunalnom redu detaljno smo objasnili da se to ne odnosi na gosta koji pije pivo uz štekat ljeti nakrcanog lokala ili na nekakvom trgu tijekom fešte. Bit je da ljudi znaju da će biti kažnjeni ako piju alkohol na ulici, a naši komunalni redari djelovat će taktički bez da rade neugodnosti našim gostima, kaže gradonačelnica.

Odluku o zabrani konzumiranja alkohola donijela je još lani u rujnu, no građanima su dali vremena da se prilagode novim pravilima. Gradonačelnica je objasnila da želi uvesti red na ulicama i smanjiti broj mladih koji vani piju alkohol pa onda rade nerede.

- Ovime želimo postići da u Vodice dolaze kvalitetniji gosti, obiteljski ljudi, a takvima inače smetaju neredi i buka na ulicama, kaže Juričev Martinčev.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 05:40