ZABORAVIO UPISATI

Tomo Medved je suvlasnik 11 oranica, dva pašnjaka i dvije livade - kojih nema u njegovoj imovinskoj kartici

Iz Ministarstva kažu kako je ‘svjestan nenamjernog propusta‘ te će odmah konzultirati Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa

Tomo Medved

 Goran Mehkek/Cropix

Ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade, Tomo Medved, u svoju imovinsku karticu nije unio suvlasništvo nad 15 nekretnina u katastarskoj općini Cetingrad kod Slunja. Riječ je o jedanaest oranica, dva pašnjaka i dvije livade u kojima ima suvlasničke udjele s ostalim članovima obitelji Medved – Ivanom, Miodragom, Markom i Antom, piše Telegram.

Iako u gruntovnici piše da je na oranice, pašnjake i livade upisan u lipnju 2021., iz Ministarstva branitelja tvrde kako je ministar tek sredinom 2022. zaprimio rješenje o nasljeđivanju po smrti majke. U svakom slučaju, nije ih unio u imovinsku karticu ni krajem prošle godine, kada je svakako morao.

‘Kako je javni bilježnik po službenoj dužnosti proveo upis vlasništva u zemljišne knjige, ministar Medved je zbog svojih obveza napravio previd i ove godine nije izvršio nadopunu imovinske kartice‘, tvrde iz Ministarstva.

Kažu kako je ‘svjestan nenamjernog propusta” te će odmah konzultirati Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa vezano za nadopunu imovinske kartice‘, piše Telegram.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 01:39