KAZNA POVJERENSTVA

HDZ-ova gradonačelnica Malog Lošinja mora platiti 1000 eura zbog korištenja službenog vozila u privatne svrhe

Opomenu je dobio i Ante Ćorušić koji se pravdao da nema iskustva u popunjavanju kartice i da ne razumije financijske izraze

Ana Kučić, gradonačelnica Malog Lošinja

 Tomislav Kristo/Cropix

HDZ-ova gradonačelnica Malog Lošinja, Ana Kučić mora platiti 1000 eura kazne koju joj je na današnjoj sjednici izreklo Povjerenstvo za sukob interesa zbog korištenja službenog vozila u privatne svrhe. Kaznu će platiti u pet mjesečnih rata.

Povjerenstvo je utvrdilo da je lošinjska gradonačelnica bila u sukobu interesa jer je koristila službeno vozilo 24 sata na dan bez valjano popunjenih radnih naloga kao i bez valjano popunjenih putnih naloga kad je službeni automobil koristila za putovanja izvan Lošinja. Zanimljivo je da ovaj postupak protiv nje Povjerenstvo vodi još od 2020. i da se razvlačio do danas jer je gradonačelnici Kučić moralo slati čak 4 zahtjeva za očitovanje.

Oko kažnjavanja gradonačelnice Kučić koja je na čelo Malog Lošinja došla nakon bivšeg HDZ-ova ministra turizma, Garija Capellija, Povjerenstvo nije bilo jedinstveno pa je odluku o kazni donijelo većinom glasova.

Jednoglasnom odlukom Povjerenstvo je izreklo opomenu saborskom zastupniku Anti Prkačinu jer za 2021. uopće nije podnio imovinsku karticu, niti reagirao na upozorenje koja mu je to tijelo uputilo.

Opomenu je zbog imovinske kartice dobio i ravnatelj KBC-a Rebro, Ante Ćorušić. On je imovinsku karticu zaboravio unijeti da mu je supruga vlasnica liječničke ordinacije obiteljske medicine i OPG-a. U očitovanju Povjerenstvu se opravdavao da nema iskustva u popunjavanju kartice, da je prijavio prihode supruge pa je smatrao da je to dovoljno, da ni supruga ni on ne razumiju financijske izraze pa su čak morali konzultirati financijskog stručnjaka za pomoć oko popunjavanja kartice. Nakon dva upozorenja Povjerenstva, Ćorušić je karticu je dopunio, pa mu je to uzeto kao olakotna okolnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:55