‘TO NIJE MOJ GLAS‘

Teolog iz Srbije o incidentu u Kninu: ‘Pogledajte malo bolje video, ja s tom objavom nemam veze‘

‘S čovjekom koji je govorio mimo nas šetajući po tvrđavi nemam osobno nikakve veze. On je bio jedan od 5, 6 snimatelja‘, kaže Stojković
 Nikša Stipaničev/cropix

Nakon što je humanitarni djelatnik i teolog Miloš Stojković jučer postao predmet brojnih kritika zbog toga što je na njegovoj Facebook stranici objavljen video iz Knina, u kojem se prijatelje pozdravlja sa "srpskog okupiranog teritorija", o svemu se oglasio za ŠibenikIN.

Podsjetimo, Hrvatska je u četvrtak zatražila ispriku Srbije i najavila slanje prosvjedne note nakon što je član srbijanskog izaslanstva nazvao Knin "srpskim i okupiranim" i poželio da se nad njim ponovno vijori srpska zastava. Objava je u međuvremenu obrisana.

Govoreći o objavi na Facebook stranici, Stojković je rekao da on nema nikakve veze s tom objavom.

- Nemam nikakve veze s tom objavom, ali baš nikakve! Kao što se jasno može vidjeti, ja sam označen u objavi. Nigdje me na videu nema, niti mog lika niti bilo čega. Marko Jelić i ja smo jedan do drugog dali izjavu na Tvrđavi, rukovali se, grlili i jasno sam za RTS rekao sve onako kako mislim - rekao je za ŠibenikIN Miloš Stojković.

Video je, kaže Stojković, snimio netko drugo, a na njegovoj se Facebook stranici pojavio jer ga je netko označio u toj objavi.

- S čovjekom koji je govorio mimo nas šetajući po tvrđavi nemam osobno nikakve veze. On je bio jedan od 5, 6 snimatelja koji uopće nije ni snimao našu pravu dobronamjernu aktivnost, već me je, i ne samo mene, označio u objavi. Jasno je da to nije moj glas, niti ja imam išta s nečijim privatnim mišljenjem, dodao je Stojković i zaključio da probleme iz prošlosti treba rješavati mimo humanitarnih udruga te da je Knin primjer dobrih i ljudskih odnosa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 10:48