POTRAGA ZA ANTONIJOM NASTAVLJENA I DANAS

Tahograf potvrdio: Paravinja je kamion zaustavio na mostu iznad Krke

Rijeka Krka je dan nakon što je Paravinja bacio tijelo u nju naglo nabujala i možda ga prenijela preko slapa Brljan

OKLAJ - Istraga je potvrdila dio iskaza koji je dao Dragan Paravinja, a u kojem je priznao ubojstvo 17-godišnje Antonije Bilić. Iz izvora bliskih istrazi, doznali smo da su detaljnom analizom tahografa istražitelji neosporno utvrdili da je Paravinja svoj kamion zaustavio na mostu iznad Krke . Riječ je o istome mjestu za koje tvrdi da je s njega bacio djevojku u vodu. Radi se o predjelu Brljan, preciznije o dijelu asfaltne prometnice koja Krku premošćuje s tri mostića.

Dobro poznaje teren

Na tom je predjelu i jučer u 8 ujutro započeo treći dan potrage. Međutim, pretraga se prvi put proširila nizvodno na slap Manajlovac, Roški slap i Visovac. U potrazi je sudjelovalo dosad najviše osoba, ukupno 160 pripadnika hrvatske i slovenske policije. I dalje se koriste bespilotne letjelice vojno-obavještajne bojne, te sonar kojim dno jezera Visovac pretražuju pripadnici 430. mornaričke divizije slovenskih opružanih snaga.

Četvrti dan potrage: Za Antonijom i danas traga 160 vojnika, policajaca, HGSS-ovaca...

Plovila MUP-a i NP Krka pretraživala su akvatorij jezera iznad Roškog slapa.

- Ako monstrum Paravinja istražiteljima nije lagao gdje je točno u Krku bacio tijelo nesretne djevojke, tada mu se sve poklopilo u mjeri da se traganje zakomplicira i proširi sve do ušća - kazao nam je jedan od mještana Promine koji rijeku Krku, njezin tok i kanjon u svim godišnjim dobima poznaje kao vlastiti džep.

POTRAGA ZA ANTONIJOM BILIĆ: Reporteri Jutarnjeg u akciji, sve o potrazi i uhićenju Dragana Paravinje pročitajte OVDJE

Naš sugovornik ističe kako je širenje potrage preko slapa Brljan na istoimeno veliko jezero i dalje nizvodno prema slapu Manajlovac sve do Roškog slapa i Visovca definitivna potvrda logične pretpostavke da je Krka, nakon što je 8. lipnja, dan nakon što je Paravinja u nju ubacio djevojku, naglo nabujala i možda prenijela tijelo preko slapa Brljan.

Vodeni val

- Na dan kada je navodno bacio djevojku u rijeku, ona je na navedenoj lokaciji dosadašnje trodnevne potrage bila normalne ljetne razine, pri čemu se u njezin tok iz akumulacije ispuštao samo tzv. biološki minimum dotoka, dostatan za očuvanje sedre, flore i faune u donjem tijeku rijeke-

- Ali, nažalost - pojasnio je sugovornik - toga dana rijeka je u svom gornjem dijelu blizu izvorišta primila solidnu količinu padalina i oborinskih voda koje su na lokaciju gdje je on kazao da je bacio tijelo, stigle za nekih 12 sati u obliku vodenog vala koji je prelijevao branu visinom od nekih 30 centimetara, ujedno i slap Brljan, te je sa sobom možda preko slapa prenio tijelo, što se lako može dokumentirano provjeriti u dnevnim zabilješkama djelatnika na akumulacijskom jezeru, koji opserviraju hidroelektranu Miljacka.

Pregledani više puta

Navedena lokacija brane, ujedno i slapa Brljan, dugačka je više od stotinu metara, s prethodnim sedrenim barijerama podno slapa koje su tragači više puta pregledali bez rezultata, vodeći se logikom da će tijelo upravo zapeti na njima ili pod vodom prepunom naplavina krupnog drveća i slično.

- Nadošli val trajao je kratko, ali možda dovoljno za tog monstruma, kojemu je u takvom zlodjelu i nevrijeme došlo u pravi trenutak, te se potraga vraća na početak, reprizira više puta na istoj lokaciji ili tragače odvodi u narednu avanturu dužine 38 kilometara kanjona i na mjestima s još više težih lokacija - zaključio je naš sugovornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:01