ZAVRŠNE ODLUKE

ŠTO JE BANDIĆ POTPISIVAO PRIJE UHIĆENJA Do posljednjeg trenutka na slobodi dijelio je donacije

Zagreb, 240714.Ulica Cirila i Metoda, Starogradska vijecnica.Sjednica Skupstine Grada Zagreba, na dnevnom redu sjednice bio je rebalans gradskog proracuna.Na fotografiji: Jelena Pavicic Vukicevic, Vidoje Bulum i gradonacelnik Milan Bandic.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Šuvar / CROPIX

Pola milijuna kuna za gradnju treće etape Spomen-doma Tigrovima u Rakitju, 170 tisuća kuna Centru za ženske studije za upravljanje Memorijalnim stanom Marije Jurić Zagorke na Dolcu, 50 tisuća kuna za troškove znanstvene instrumentacije Ekološko-pedološkog laboratorija Šumarskog fakulteta u Zagrebu i 30 tisuća kuna za svečanu proslavu 220 godina parka Maksimir.

To su samo neki od iznosa koje je prošli tjedan, nekoliko dana prije uhićenja, dodijelio Milan Bandić.

Riječ je o uobičajenom dodjeljivanju financijske pomoći različitim udrugama, nevladinu sektoru, manjinama, sportskim društvima i različitim institucijama te o pokroviteljstvima nad različitim manifestacijama, koji se javno objavljuju na službenim stranicama Grada Zagreba.

Tako je prošli tjedan dodijeljeno i 14.523 kune Zajednici Hrvata istočne Hercegovine za stipendiranje njihovih mladih sunarodnjaka. Novac su dobili i Udruga odgajatelja dječjih vrtića za put u Vukovar, i to šest tisuća kuna, Osnovna škola u Budinšćini za kupnju udžbenika za troje učenika u iznosu od 3500 kuna, a Glazbena škola Pavla Markovca za sudjelovanje i nastup na manifestaciji “Dani fra Didaka Buntića” u Sarajevu dobila je 21 tisuću kuna.

Osim davanja novca, Bandić je prošli tjedan desetorici građana i jednom trgovačkom društvu otpisao cijeli ili dio duga - od komunalnih računa do neplaćanja najma gradskih poslovnih prostora. Ukupan otpis iznosi oko 220 tisuća kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 01:43