ZIMA USRED PROLJEĆA

STIŽE VELIKA PROMJENA VREMENA Osjetno hladnije, puhat će olujna bura, a padat će i snijeg

 Joško Ponoš/CROPIX

ZAGREB - Nakon prohladnog ranog nedjeljnog jutra, temperature zraka u većem su dijelu Hrvatske krenule prema gore te je već u 9 sati rijetko gdje zabilježeno manje od 10 Celzijevih stupnjeva. Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda , tijekom dana se očekuje prolazno jače naoblačenje, a ponajprije u unutrašnjosti ponegdje i malo kiše ili pljusak uz mogućnost grmljavine.

U ponedjeljak bi u većini krajeva trebalo biti pretežno sunčano i danju toplo. Poslijepodne se u sjeverozapadnim i istočnim predjelima, do kraja dana i u gorskim očekuje porast naoblake, te mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom. Zapuhat će slab i umjeren, prolazno i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar.

Na Jadranu će puhati slab do umjeren jugozapadnjak i jugo, prema kraju dana na sjevernom dijelu u okretanju na umjeren i jak istočnjak i buru. Najviša dnevna temperatura većinom između 17 i 22 °C.

Od utorka promjenjivo i osjetno hladnije, u unutrašnjosti povremeno s kišom, a u gorskim područjima ponegdje i snijegom. Na Jadranu će kiše i obilnijih pljuskova s grmljavinom biti tijekom utorka, osobito u Dalmaciji. Zapuhat će većinom umjeren sjeveroistočnjak i sjeverozapadnjak te jaka bura s olujnim udarima na Jadranu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:51