NIŠTA OD PROMJENE

NIŠTA OD ROŠTILJA NA PRVI MAJ Za produženi vikend očekujte loše vrijeme: kišu, buru, a možda i snijeg

Ovo relativno dugo promjenljivo razdoblje u sljedećem će tjednu zamijeniti stabilnije vrijeme. No bit će i svježije nego u ovome tjednu, posebice tijekom noći i jutra
Zagreb, 240713.Ilica.Nakon duljeg suncanog razdoblja danasnja kisa s vjetrom docekala je brojne zagrepcane i turiste nespremne. Vjetar je rusio suncobrane na terasama kafica i trgao kisobrane, a ljudi su se branili od kise kako su god znali.Na fotografiji: vjetar gradjanima trga kisobrane.Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
 Tomislav Krišto / CROPIX

Proljetno promjenljivo vrijeme, uz čestu kišu potrajat će do kraja tjedna, a od sljedećeg ponedjeljka se zamjetno povećava vjerojatnost stabilnijeg vremena, u većini Hrvatske bez kiše, piše HRT.

Uz povremenu kišu, ali i obilnije pljuskove praćene grmljavinom sve do vikenda bit će i dalje relativno toplo, uz najnižu temperaturu zraka uglavnom od 10 do 15, a najvišu između 16 i 21°C, ponegdje i malo višu.

I tijekom vikenda će gotovo sigurno u većini Hrvatske nastaviti padati kiša koja je ponegdje biti i obilnija, uz više od 30 litara po četvornome metru, a osobito u gorskom području gdje će pasti i više od 50 litara. Zbog pada temperature zraka u nedjelju u gorju može pasti i malo snijega, posebice u najvišim dijelovima Gorskog kotara i Like, a putujete li u Bosnu i Hercegovinu – vrlo vjerojatno će ga biti i ondje.

Osim oborina, valja upozoriti i na vjetar – najprije jugo, koje će zapuhati u petak, u Dalmaciji se nastaviti i tijekom subote, zatim i buru – već u nedjelju prijepodne na sjevernom Jadranu ponegdje jaku, podno Velebita i olujnu, barem na udare.

Ovo relativno dugo promjenljivo razdoblje u sljedećem će tjednu zamijeniti stabilnije vrijeme. No bit će i svježije nego u ovome tjednu, posebice tijekom noći i jutra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 12:19