ŠIRENJE ZARAZE

Stigli novi rezultati briseva iz Zadra: pozitivno je jedno dijete koje se družilo s tenisačima

Dijete je u samoizolaciji s roditeljima i nema simptome, kao i trojica dosad pozitivnih s turnira, tenisač i dvoje trenera
Teniske zvijezde ispred zgrade poliklinike i Zavoda za javno zdravstvo u Zadru
 Luka Gerlanc/Cropix

Epidemiolog dr. Alan Medić večeras je za Novu TV izjavio da su dosad sakupili 74 brisa, od kojih je 50 testirano. Među njima je jedan pozitivan. Riječ je o malodobnom djetetu koje se privatno družilo s tenisačima. Vjerojatno su ga nosili.

Medić je rekao da se dijete nalazi u samoizolaciji s roditeljima te da nema nikakve simptome, kao i trojica dosad pozitivnih s turnira, tenisač i dvoje trenera.

Svih 13 uzoraka koji su u ponedjeljak ujutro bili na testiranju negativni su na koronavirus, potvrdio nam je u ponedjeljak iza 19 sati načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković.

- Svih 13 uzoraka je negativno, uskoro očekujemo rezultate za još 24 uzorka, a do kraja dana, odnosno večeri, mislim da će još 24 uzorka ići na testiranje. Sve su to kontakti tenisača i drugih osoba koje su na Adria Touru dosad bile pozitivne – rekao je načelnik Vicković.

Podsjetimo, u nedjelju navečer testirane su 22 osobe od koji su tri bile pozitivne, pa su epidemiolozi pokrenuli potragu za njihovim kontaktima. sa svima se detaljno razgovara i pokušava utvrditi moguća transmisija. Kapaciteti za testiranje laboratorija Zavoda za javno zdravstvo Zadar su veliki, tijekom jednog dana može se obraditi 288 brisova.

Sve je krenulo nakon što je objavljeno da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus. Zasad je zaraza potvrđena kod tenisača Borne Ćorića te dva trenera. Pozitivan je Marko Paniki, kondicijski trener Novaka Đokovića i Christian Groh, trener Grigora Dimitrova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 17:09