GREŠKA U PRIJEVODU

Stigla isprika iz hotela koji je agresiju na Hrvatsku pretvorio u ‘građanski rat‘: ‘Nije bilo namjerno...‘

U poduljem priopćenju navode kako je riječ o nespretnoj i nenamjernoj pogrešci.

Hotel Lafodia na Lopudu

 Tonci Plazibat/Cropix/Cropix

Nakon što je dr. Jure Burić za Fenix Magazin ispričao što je njegov kum doživio na Lopudu, preciznije u hotelu Lafodia, u redakciju Dubrovačkog vjednika stiglo je priopćenje hotela.

Naime, mediji su izvijestili kako je kum dr. Burića tijekom godišnjeg odmora ostao nemalo iznenađen jer je na panou i u hotelskom prospektu pročitao da se u Hrvatskoj od 1991. do 1995. vodio građanski rat.

Odgovor iz hotela potpisuju vlasnici i Uprava društva Anker grupa d.o.o., a u poduljem priopćenju navode kako je riječ o nespretnoj i nenamjernoj pogrešci.

- U svezi spornog teksta o Domovinskom ratu 1991.-95., koji je objavljen tijekom jučerašnjeg dana na više novinskih portala, navodimo kako je nažalost isti nastao zbog nespretnog i nepreciznog prijevoda na engleski jezik bez namjere da se na bilo koji način dovede u pitanje karakter Domovinskog rata kao agresorskog prema Republici Hrvatskoj niti da se dovede u pitanje uloga Hrvatske vojske i njenih pripadnika kao i njihove žrtve u oslobođenju okupiranih i napadnutih dijelova Republike Hrvatske. Potpuno svjesni navedenog, sporni tekst smo uklonili obzirom da nam ni u jednom trenutku nije bila namjera pogrešno informirati naše goste te ćemo istog zamijeniti primjerenim prijevodom s engleskog jezika sve u cilju točnog informiranja naših posjetitelja, a vodeći računa o značenju koji Domovinski rat za oslobođenje i neovisnost ima za sve građanke i građane Republike Hrvatske, posebno za one s ovog područja gdje smo i sami prisutni dugi niz godina poštujući značenje Domovinskog rata. Slijedom navedenog, iskreno se ispričavamo svima koje smo nenamjerno uvrijedili i čije osjećaje smo povrijedili – navodi se u priopćenju koje potpisuju vlasnici i Uprava društva Anker grupa d.o.o.

Podsjetimo, dr. Jure Burić je ispričao kako je njegov kum Romano, inače zapovjednik na stranom putničkom brodu, prekinuo boravak u hotelu obavijestivši o tome upravu i osoblje na recepciji Lafodije. Objasnio im je i svoje razloge poručivši kako će o toj sramoti i iskrivljavanju povijesti na štetu države Hrvatske i njezinih stanovnika obavijestiti Ministarstvo hrvatskih branitelja i Ministarstvo turizma RH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:55