KONTROVERZNI ALBUM

Stanković o Tram 11: Kada bi isti kriterij ljevičari primijenili na njih bili bi to ‘reperi s karakterom‘

U Menartu su odlučili prekinuti suradnju sa zagrebačkim reperskim dvojcem nakon mnoštva negativnih reakcija u javnosti zbog sadržaja nekih od 19 pjesama na albumu

Aleksandar Stanković (lijevo), Tram 11 (desno)

 CROPIX

Još od subote na službenom web-shopu Menarta nema nedavno objavljenog albuma "Jedan i jedan" Tram 11, no razlog ne leži u tome što je taj nosač zvuka rasprodan. Naime, u Menartu su odlučili prekinuti suradnju sa zagrebačkim reperskim dvojcem nakon mnoštva negativnih reakcija u javnosti zbog sadržaja nekih od 19 pjesama na albumu.

- Diskografska kuća Menart raskida ugovor s grupom Tram 11. Nedavno objavljeni album "Jedan i jedan", odlučili smo povući i iz fizičke prodaje te sa svih digitalnih streaming servisa. Svjesni smo i žao nam je što je objava spomenutog albuma uvrijedila dio publike. To nam nikako nije bila namjera i radimo sve kako bismo ispravili ovaj nenamjeran propust. Menart nikada nije podupirao nikakav oblik mržnje već slobodu govora i različitosti. Album "Jedan i jedan", objavili smo prvenstveno zbog uspješne dvadesetogodišnje suradnje s Tram 11 te golemog interesa publike koji se pokazao najavom izlaska albuma "Jedan i jedan". Menart posluje 25 godina i ponosni smo što je u našem katalogu široka lepeza glazbenika koji djeluju u svim glazbenim žanrovima" - stoji u priopćenju.

U cijelu medijsku priču sada se uključio i Aleksandar Stanković, urednik i voditelj HRT-ove emisije 'Nedjeljom u 2', koji se oglasio na Facebooku.

- Kada bi isti kriterij ljevičari, poštovatelji djela predsjednika Republike, primijenili na Tram 11 bili bi to "reperi s karakterom." - napisao je Stanković na svom Facebook profilu.

Tram 11 tako postaju prve hrvatske žrtve globalne cancel kulture, obzirom da neki kritičari pišu da je album "Jedan i Jedan" 'koktel homofobije, mizoginije i šovinističke srbofobije', dok je album uzbudio i redovne twitteraše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 04:52