REPERI REAGIRALI

Tram 11 nisu požalili nijedan stih: ‘Valjda imamo pravo na mišljenje. Jasenovac, ono, treba raskopati. Menart? Shvaćamo ih‘

Znakovito, komentare na Facebooku Menart je ograničio. Dok ih neki kritiziraju za licemjerje, Tram 11 nisu ogorčeni

Tram 11

 Boris Kovacev/Cropix

Čak 22 godine čekao se novi album kultne zagrebačke hip hop skupine Tram 11. Album "Jedan na jedan" svojim je kontroverznim tekstovima podignuo toliko prašine da ih se na kraju odrekla i njihova diskografska kuća. Tram 11, kažu, nisu požalili niti jedan stih.

"Ne voliš kuhara, ali dobro grabiš iz lonca, svi ste tu zbog novca kao mit iz Jasenovca", pjevaju u jednoj od pjesama s ovog albuma.

"Zašto sam ja rekao da je mit iz Jasenovca? Ono mit je, znaš ono. To treba istražiti, ono raskopat", kazao je za Dnevnik Nove TV Genaral Woo iz grupe Tram 11. Kažu, stoje iza svojih tekstova.

"U hip hopu, mi smo dvije jedinice, 1 i 1 nisu dva nego jedanaest, kužiš ono, i svatko ima svoj mikrofon", smatra Target iz grupe Tram 11.

A time, kažu, i pravo na izražavanje mišljenja. Iz Menarta, njihove diskografske kuće, ne žele pred kamere. Ostaju samo na priopćenju.

"Svjesni smo i žao nam je što je objava spomenutog albuma uvrijedila dio publike. To nam nikako nije bila namjera i radimo sve kako bismo ispravili ovaj nenamjeran propust. Menart nikada nije podupirao nikakav oblik mržnje već slobodu govora i različitosti", priopćili su iz diskografske kuće prilikom najave raskida suradnje.

Znakovito, komentare na Facebooku Menart je ograničio. Dok ih neki kritiziraju za licemjerje, Tram 11 nisu ogorčeni.

"Malo nas je šokiralo u početku, ali shvatili smo zašto je to, da se vrši pritisak na njih sa svih strana", komentirao je Genaral Woo.

"Mislim da smo malo zakoračili u nekakve, kako se zove, vode dublje, ali opet, kako se zove, da je sve to u sferi rap izražaja", kaže Target.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. siječanj 2023 22:44