NEBOJŠA STEFANOVIĆ

Srpski ministar obrane: ‘Medijska kampanja protiv Vučića u Hrvatskoj neće ga ušutkati da govori još glasnije‘

Stefanović je ocijenio kako je “teško podnijeti krvavu ostavštinu nacističke NDH‘

Nebojša Stefanović

 Valeriy Sharifulin/Sputnik Via Afp

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar obrane Nebojša Stefanović izjavio je kako kampanja medija u Hrvatskoj protiv srpskog predsjednika Aleksandra Vučića neće izbrisati istinu o Jasenovcu niti "ušutkati Vučića da govori još glasnije", prenosi N1.

“Onaj koji se nemirno osvrće i spava, koji oplakuje more slika ubijene djece u Uzlaznim i drugim logorima i stotinama tisuća žrtava čije duše lutaju, onaj koji je protjerao Srbe iz stoljeća ognjišta i spalio njihove ikone, to ne može izdržati. Stoga mora nekoga drugog nazvati kriminalcem”, kazao je Stefanović u pisanoj izjavi koju je medijima dalo ministarstvo obrane.

Stefanović je ocijenio kako je “teško podnijeti krvavu ostavštinu nacističke NDH‘ te kako se ‘ta teška trauma sigurno negdje prazni”.

Naglasio je kako to “neće izbrisati istinu”.

“Niti će ušutkati Vučića da govori još glasnije. Njemu je zabranjeno klanjati se žrtvama Jasenovca, djeci, ženama, starcima, koji su krivi samo zato što su rođeni Srbi", rekao je,.

“Oni su ti koji imaju vječni kompleks od Aleksandra Vučića i Srbije”, istaknuo je Stefanović i ocijenio kako će se Vučić “nastaviti, uz veliku potporu svog naroda, boriti za svoju zemlju”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:04