NASILJE U ZAGREBU

Šokantni detalji: ‘Moje dijete su štrikom povlačili za vrat, mogli su ga zadaviti da se nije uspio izvući‘

Mama osmogodišnjaka kaže kako on plače i budi se po noći te da ne želi ići u školu

Ilustracija

 Jure Miskovic/Cropix

Preplašeni osmogodišnjak s velikom modricom na vratu više se ne usudi ići u školu nakon što su ga na školskom igralištu jedne zagrebačke osnovne škole ozlijedili drugi dječaci. Mama je sve prijavila policiji, a kaže kako roditelji druge djece pokušavaju sve relativizirati, piše Dnevnik.hr.

"On plače i budi se po noći. Ne želi vidjeti počinitelje. Inače je jako komunikativan, a sad se samo doma osjeća sigurno", prepričala je za Dnevnik.hr mama osmogodišnjeg dječaka.

"Moje dijete su štrikom povlačili za vrat, mogli su ga zadaviti da se nije uspio izvući", nastavila je.

Kako javlja 24 sata, nemili događaj zbio se 2. svibnja u dvorištu škole izvan nastavnog vremena, u poslijepodnevnim satima.

Majka je ispričala kako je sina ostavila na igralištu dok su u blizini bili drugi roditelji. Djeca su se igrala, a onda se igra, tvrdi, pretvorila u nasilje.

"Dvojica dječaka su ga povlačila tim užetom. Jedan je njegov vršnjak, drugi ima desetak godina. Navodno su mom sinu govorili da ode doma ako se neće igrati. Dok sam ja naišla, zatekla sam mamu kako urla na svog sina. Moj je bio prestrašen", dodala je.

Sina je potom odvela doma, a kako se i drugi dan žalio da ne može okrenuti vrat, odvela ga je u Klaićevu bolnicu. I tamo je prijavila da su ga vukli užetom.

Na nalazu koji je poslala u redakciju portala Dnevnik.hr, između ostalog, piše: "Klinički se verificira biljeg od štrika veličine 10 x 2 cm na stražnjoj strani vrata koji peče na dodir".

Navodi se i da se radi o fizičkom zlostavljanju te da se fotografije proslijedi nadležnoj policijskoj postaji. Majka je to i učinila. Dan nakon incidenta otišla je u policiju i prijavila slučaj. U policiji su potvrdili prijavu.

"Obavještavamo vas da je 32-godišnjakinja 3. svibnja 2022. godine u službenim prostorijama podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela tjelesna ozljeda na štetu njezinog maloljetnog djeteta te su izvidi još uvijek u tijeku. S obzirom na tajnost izvida sukladno članku 206.f. Zakona o kaznenom postupku, u ovom trenutku nismo u mogućnosti iznositi nikakve činjenice", naveli su kratko u odgovoru na upit, ne iznoseći detalje jer se radi o maloljetnim osobama.

Majka ozlijeđenog dječaka ističe kako joj smeta što se događaj pokušava prikazati kao dječja igra.

"Nitko nam se nije ispričao, dapače, roditelji oba počinitelja otišli su u školu, pokušavali prikazati sve kao dječju igru i relativizirati nasilje i ozljedu", ljutita je mama.

Kaže da je, kako su joj preporučili u Klaićevoj, nakon dva dana otišla na kontrolu u bolnicu, zbog čega njezin sin nije bio na nastavi taj dan. To je, kako je ispričala za Dnevnik.hr, uznemirilo majku jednog dječaka s igrališta. Pisala joj je kako ona ne vidi razlog da dijete zbog takve ozljede ne ide u školu, da je sve "prenapuhano". Raspitivala se i kod učiteljice zašto dijete nije došlo.

"Nakon toga sam ravnateljici škole poslala mail u kojem tražim da se sankcionira bilo kakvo davanje informacija o mom djetetu, o njegovim nedolascima u školu, o kojima odlučuje isključivo liječnik", izjavila je mama i dodala da će se sve dalje rješavati preko nadležnih institucija, odnosno da su im u policiji rekli da će o svemu obavijestiti Centar za socijalnu skrb.

"Moj sin se nakon svega boji ići u školu, boji se sresti s počiniteljima i misli da su svi protiv njega. Na kraju će ispasti da si je još sam stavio štrik oko vrata."

Mama kaže da je škola i nakon njezina e-maila ravnateljici pozvala roditelje na razgovor.

Ravnateljica je za Dnevnik.hr kratko kazala kako se sve dogodilo izvan nastavnog vremena, no da je, bez obzira na to, škola poduzela sve što je trebala prema protokolu. Međutim, nije odgovorila o kojem protokolu se radi i što su sve točno poduzeli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:36