MOLITVA ZA 'PLAVCE'

Šok za mještane i župnika: S kampanela ukradena dva zvona od 120 i 60 kilograma!

Šibenska policija intenzivno traga za drskim lopovima
 Nikša Stipaničev/CROPIX

DANILO BIRANJ - Šibenska policija intenzivno traga za drskim lopovima koji su u mjestu Danilo Biranj s tornja crkve sv. Petra uoči svetkovine Navještenja Blažene Djevice Marije ukrali dva brončana zvona. Prazan kampanel visine četiri metra i nestanak dvaju zvona od 120 i 60 kilograma mještani su prijavili župniku fra Stanku Doturu koji je bogohulni čin primio s krajnjom nevjericom.

- Naprosto ne mogu vjerovati do kojih granica sežu kriminalne aktivnosti pojedinaca - kazao nam je fra Stanko i kratko pojasnio povijest crkve i ukradenih zvona.

Prvi spomen crkve datira iz 1409. godine,dok je zvonik postavljen 1887. Objekt je dugo vremena bio totalno ruiniran, te je kompletno renoviran 2005. godine uz postavljanje i posvetu zvona koja su u bronci izlivena u majstorskoj radionici Cukrov u Solinu.Također je uvedena elekrična energija, uređen okoliš i podignut zid oko groblja.

U daljnjem razgovoru župnik nam je kazao kako se 25. ovog mjeseca na prostoru crkve sv. Petra tradicionalno služi blagdan Navještenja Blažene Djevice Marije, te mu do tada s pogledom na prazan kampanel preostaje jedino molitva i nada da će policija do tada uspjeti pronaći kradljivce i vratiti ukradena zvona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 01:29