ZAVIJEN U BIJELO

SNJEŽNA FOTOREPORTAŽA IZ OGULINA Palo 91 cm snijega, građani se jedva probijali kroz dvorište

 Robert Fajt / CROPIX

OGULIN - Ogulin se probudio sa 91 centimetara debelim snježnim pokrivačem, no stanje na prometnicma grada u kojem se spajaju Lika i Gorski kotar se normalizira. Prometnice su prohodne, nema problema u opskrbi, a otklanjaju se kvarovi na elektičnim vodovima koji uzrokuju povremene nestanke struje. Slično je i u ostatku dijelova Hrvatske koje je pogodilo snažno snježno nevrijeme.

Autoceste u smjeru Rijeke te Splita u potpunosti su očišćene od snijega, ali na njih i dalje ne smiju tegljači i kamioni s prikolicama. Vozači tih vozila već su treći dan zarobljeni na odmorištima, a vrijeme krate lopatanjem između i sa svojih vozila.

VOZAČI OPREZ, NE KREĆITE NA PUT! Mnoge prometnice još su u blokadi

Zora Vučić, 77-godišnja starica živi sama u obiteljskoj kući u Ogulinu, ako ne računamo mladog mačka Miku. Zajednički su danas oko 11 sati probili koridor iz dvorišta do 30 metara udaljene ulice.

- Već je i Miki dosta ovog zarobljeništva, iako uživa u snijegu, a niti meni nije odveć mrsko. Baš ga je napadalo, puno više nego prošle godine, a u kratko vrijeme. Sada smo se probili na ulicu, a onda idemo počistit prema konobi, tamo nam je hrana - priča nam raspoložena Zorica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 19:28