PODUZETNICA IZ POREZNE

SMIJENJENA POREZNICA IMA MILIJUNE U DIONICAMA Anđa Redžić drži 8,4 % Jadran hotela

Bivša pomoćnica ravnateljice Nade Čavlović-Smiljanec posjeduje paket dionica vrijedan 2,6 milijuna kuna

Anđa Redžić, jedna od devetero smijenjenih poreznika i dosadašnja pomoćnica Nade Čavlović-Smiljanec, ravnateljice Porezne uprave, suvlasnica je tvrtke Jadran hoteli u kojoj posjeduje paket dionica koji danas na burzi vrijedi 2,6 milijuna kuna.

Mlada Riječanka

Riječka poreznica uspjela je uz posao u Poreznoj upravi postati jedan od deset top-dioničara te hotelske tvrtke s paketom od 8,40 posto dionica. Dionica Jadran hotela jučer je vrijedila 120 kuna.

Međutim, to je niska cijena jer je vrijednost tih dionica u prosincu 2012. pala za čak 50 posto. Paket od 22.000 dionica, koliko ih posjeduje Anđa Redžić, tada je vrijedio 6,6 milijuna kuna. Jadran hoteli riječka su tvrtka koja se bavi pružanjem usluga smještaja i ostalih ugostiteljskih usluga na području Rijeke, Kostrene i Kraljevice. U vlasništvu tvrtke su tri hotela: Best Western Hotel Jadran, hotel Neboder, hotel Continental te dva prenoćišta.

'NEMA NEDODIRLJIVIH' Ministar Linić smijenio devetoro rukovoditelja Porezne uprave

Bez komentara

Tvrtka je lani ostvarila prihode od 35,1 milijun kuna te rashode od 37,7 milijuna kuna i godinu je nakon oporezivanja završila s gubitkom od 2,1 milijun kuna.

Među poreznicima je smijenjen i Antun Hopfinger, voditelj Službe za javnu nabavu, koji se donedavno vodio i kao vlasnik tvrtke HO-KAP za graditeljstvo i trgovinu, koju je Trgovački sud lani odlučio izbrisati iz sudskog registra jer “nije tri godine zaredom postupio po zakonskoj obvezi da objavi svoja godišnja financijska izvješća s propisanom dokumentacijom”. Vlasnik je i obiteljske stambene zgrade u Zagrebu. S radnog mjesta maknut je i Marko Buljan, dosadašnji pročelnik Područnog ureda Zagreb.

- Ne mogu ništa komentirati - kratko je u telefonskom razgovoru rekao Buljan.

Od izvora u Poreznoj upravi doznajemo da je među zaposlenicima ova smjena doživljena kao politička jer je većina smijenjenih, tvrdi naš izvor, u Poreznu došla u vrijeme HDZ-ove vlasti. - Njih su se riješili, a sada žele na jednu od funkcija dovesti čovjeka koji ne ispunjava uvjete za to radno mjesto. Neki od njih su, koliko nam je poznato, dobro radili svoj posao, ali ne bih za sve od njih garantirao - rekao nam je izvor.

Dojavljivali kontrole

Uz spomenuti trojac smijenjeni su Željko Glavaš, Anđela Toth Sesar, Miljenko Krželj, Damira Živković, Karla Orešković i Zlatko Fabijančić. Tih se devetero visokopozicioniranih dužnosnika u Poreznoj upravi, kako doznajemo, našlo pod istragom USKOK-a zbog sumnje da su sustavno pogodovali raznim osobama, počevši od dojavljivanja provođenja poreznih nadzora i kontrola, preko zataškavanja do odugovlačenja u otkrivanju poreznih kaznenih djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 21:43