PODRŠKA SLAVONCIMA

Slavoncima se pridružili dalmatinski seljaci i blokirali cestu na Kukuzovcu

 Feđa Klarić / CROPIX

Sinj – U organizaciji Udruge proizvođača mlijeka Dalmacije i Udruge orača Dalmacije, čija su sjedišta u cetinskome kraju, u subotu je traktorskom kolonom blokirana državna cesta D-1 na Kukuzovcu.

U blokadi sudjeluje 10 traktora, a trebala bi trajati sve dok drukčije ne odluče vođe seljaka koji pregovaraju s ministrom Petrom Čobankovićem.

Seljaci Cetinske krajine ovim činom solidarizirali su se sa seljacima Slavonije s kojima dijele jednake probleme i imaju istovjetna potraživanja od Vlade i nadležnog ministarstva.

Prosvjednici su se prije 11 sati okupili na odmorištu na Kukuzovcu, gdje ih je dočekala policija.

Po završetku okupljanja seljaci su u pratnji policije traktorima u koloni vozili do Dicma, tu se okrenuli i vratili natrag na Kukuzovac.

Ali ne više na odmorište, izvan ceste, već su se zaustavili upravo kod odmorišta na desnoj kolničkoj traci iz smjera Splita. Na taj način su blokirali cestu, ali je ipak omogućen promet koji se odvija usporeno i uz regulaciju policije.

Naime, iz smjera Sinja prema Splitu vozi se bez ikakvih problema dok se iz smjera Splita umjesto blokiranim voznim trakom promet odvija preko odmorišta.

- Ovdje ćemo sigurno ostati do večeras jer prema vijestima iz Slavonije ministar Čobanković nije pristao na zahtjeve naših vođa. Naš prosvjed i blokada ceste trajat će sve dok se ne okončaju prosvjedi u Slavoniji – kaže Ivan Putnik, predsjednik Udruge proizvođača mlijeka Dalmacije i glavni organizator prosvjeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:25