BIJESAN PREMIJERKIN SAVJETNIK

Škegro: Direktor Hanfe Samodol nam se politički osvećuje

Borislavu Škegri, odnosno njegovoj firmi Quaestus Invest, Hanfa je na godinu dana oduzela odobrenje za rad
 Damir Krajač/CROPIX

ZAGREB - To je najobičniji pamflet, u suprotnosti s činjenicama i stvarnim stanjem fonda, nezakonit, nepravedan, tendenciozan i zlonamjeran, kažu čelni ljudi Quaestusa Borislav Škegro i Tomislav Matić, na rješenje Hanfe kojim im se na godinu dana oduzima dozvola za rad.

Rješenje je 'motivirano isključivo pokušajem osobnog obračuna i progona članova Uprave Quaestus Investa, posebno jednog'. Tvrde da je pripremano već dulje vrijeme, s unaprijed postavljenim ciljem oduzimanja licence, te je 'oportunistički tempirano s obzirom na lako predvidive skorašnje zastoje u punom djelovanju Hrvatskog sabora, Vlade i same uprave Hanfe'.

Iz Quaestusa poručuju da je znakovito to da, unatoč navodnom 'dugotrajnom, teškom i učestalom' kršenju zakona, Agencija nijednom nije prekršajno prijavila društvo niti mu je na neki drugi način najavila najtežu mjeru - oduzimanje licence.

'Kako je odluka tempirana neposredno prije izbora za Hrvatski sabor, koji imenuje i razrješava Upravu Hanfe, u medijima su se pojavile špekulacije o političkoj dimenziji oduzimanja licence. Uistinu, o tome se radi. Politički naputak i poticaj Upravi Hanfe došao je još prije otprilike 18 mjeseci od pojedinaca koji su se osjetili ugroženima gubeći svoje političke funkcije', stoji u priopćenju. Riječ je o navodnoj osveti Ante Samodola što je Škegro stao na stranu premijerke Jadranke Kosor.

Iz Quaestusa kažu da pripremaju niz pravnih koraka, koji uključuju tužbu Upravnom sudu protiv rješenja Hanfe, tužbe za naknadu štete dioničarima fonda, kao i za naknadu štete protiv narušavanja poslovnog ugleda. Najavljuju i tužbe protiv pojedinih članova Uprave Hanfe za klevete, uvrede, prijetnje, ucjene i svjesno nanošenje štete članovima Quaestusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 10:56