STIŽE NOVI PAKET MJERA

Sjednica Vlade: Plenković potvrdio, Sabor se raspušta u četvrtak, 14. ožujka

Prije raspuštanja Sabora donijet će se novi paket mjera koja se tiču cijena struje i plina

Andrej Plenković

 Damir Krajac/Cropix

Premijer Andrej Plenković potvrdio je u petak da se Sabor raspušta 14. ožujka, ta odluka stupiti će na dan donošenja, te sukladno tome teku rokovi za raspisivanje izbora, a to sukladno našim Ustavom i zakonima donosi predsjednik Republike.

"Jutros smo imali sastanak parlamentarne većine, te smo postigli suglasje da se nakon najave, ranije ovoga tjedna, s obzirom na dinamiku točaka koje će Hrvatski sabor raspravljati od početka idućeg tjedna pa do 14. ožujka, dan raspuštanja ovoga saziva Hrvatskog sabora dogodi upravo u četvrtak 14. ožujka", rekao je premijer na sjednici Vlade.

Dodao je da će ta odluka Hrvatskog sabora stupiti na dan donošenja, te sukladno tome i teku rokovi za raspisivanje izbora, a to sukladno našim Ustavom i zakonima donosi predsjednik Republike.

Najavio je da će idući četvrtak Vlada donijeti paket mjera koji se odnosi na nepromijenjenu cijenu struje i plina koji se odnosi i na paket potpore našim umirovljenicima.

"Time ćemo zaokružiti aktivnosti koje smo predvidjeli, te ranijim održavanjem izbora, otprilike dva i pol mjeseca, u odnosu na peti srpnja 2020., omogućiti svima mirno formiranje nove parlamentarne većine i nove vlade", istaknuo je Plenković.

Predsjednik Sabora će danas uputiti zastupnicima prijedlog rasporeda rasprava i dnevnoga reda za idući tjedan.

Premijer je svim ženama čestitao njihov dan, ističući da je Vlada usmjerena na zaštitu postojećih prava žena i na njihovo daljnje jačanje.

"To uključuje ekonomska, politička i društvena prava, suzbijanje svih oblika diskriminacije, a osobito nasilja nad ženama", rekao je.

Naglasio je da, iako su borbu za svoja prava povijesno vodile žene i organizacije za prava žena, ravnopravnost je univerzalno pitanje i temeljno ljudsko pravo i zato rad na unaprjeđenju položaja žena zahtijeva angažman i žena i muškaraca, te svih institucija društva.

"Čvrsto vjerujem da Hrvatska može ostvariti svoj puni potencijal i nositi se s izazovima 21. stoljeća samo uz ravnopravno sudjelovanja žena u svim segmentima života. To je bila i ostat će polazišna točka i cilj politike Vlade", poručio je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:53