RASPAD HSP-a

Sisačka podružnica HSP kolektivno napustila stranku: 'U HSP-u će ostati samo Đapić, Srb, Jukić i poltroni'

Sisak, 151011.HSP je konvencijom u Sisku zapoceo izbornu kampanju u 6. izbornoj jedinici. Pred vise stotina clanova stranke o izbornom programu govorili su predsjednik stranke Danijel Srb, pocasni predsjednik i nositelj liste u 6. izbornoj jedinici Ante Dapic, te dopredsjednik HSP-a i koordinator HSP u izborima u istoj jedinici Veljko Novak. Na slici: Ante Dapic i Veljko Novak, prvi i drugi na listi HSP-a u 6. izbornoj jedinci.Foto: Mate Piskor / CROPIX
 Mate Piškor / CROPIX

SISAK - Od jučer više ne postoji Podružnica HSP-a Sisak, godinama najbrojnija i najuspješnija gradska podružnica HSP-a.

Svi članovi HSP-a iz grada Siska, njih 2270, zamrznuli su svoje članstvo u HSP-u, a gradski vijećnici u Gradskom vijeću Siska, te svi dužnosnici u gradskoj vlasti i trgovačkim društvima iz kvote HSP-a, od jučer su nezavisni. Istaknuo je to na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji, održanoj u četvrtak, suspendirani zamjenik predsjednika HSP-a, i predsjednik gradske podružnice HSP-a Siska, Veljko Novak.

- U HSP-u će ostati samo Danijel Srb, Ante Đapić i Vlado Jukić, te nekoliko poltrona na terenu, koji misle da će nešto dobiti, rekao je Novak. Istaknuo je kako čelnici HSP-a ne dopuštaju demokratsko izražavanje volje članstva, koje je nezadovoljno i traži odgovornost zbog izbornog debakla HSP-a, nego izbacuju iz stranke i suspendiraju sve koji traže odgovornost, kritički govore, ili se planiraju kandidirati na neku od funkcija.

- Trenutno je raspušteno 60 posto podružnica HSP-a, susprendiran je predsjednik Glavnog stana Mirko Duspara, suspendirani su članovi Predsjedništva i čelnici najvećih podružnica: Veljko Novak, Hrvoje Tomasović, Denis Šešelj, Ivan Protrka, pred suspenzijom je Željko Kardaš, predsjednik Županijske skupštine i mnogi drugi. Mi u toj antidemokratskoj proceduri nećemo sudjelovati, te smo svi napustili HSP i nećemo 25. veljače na izborni zbor HSP-a jer ne želimo dati legitimitet Đapiću i društvu.

Nastavit ćemo svoje aktivnosti i učinit ćemo sve da ujedinimo pravašku scenu i desnicu u Hrvatskoj, ovaj put zauvijek bez Ante Đapića, rekao je Novak. Potvrdio je da je posljednjih dana počeo primate prijetnje telefonom u svezi zbivanja i svojih poteza i javnih istupa oko HSP-a.

- Onima koji mi prijete eliminacijom, poručujem javno da im ja nisam Igor Rađenović, aludirajući na nikad dokazane optužbe kako je naručitelj premlaćivanja Igora Rađenovića u Zagrebu bio upravo Ante Đapić, počasni predsjednik HSP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 19:27